Första träffen för de 30 utvalda tjejerna på Askims fältrittklubb. Foto: Fredrik Auster

De river hindren för integration i ridsporten

Nu slår ridsporten ett slag för integrationen och låter 30 unga tjejer besöka Gothenburg Horse Show och träffa tävlingsryttarna Douglas Lindelöw och Karin Martinsen.

  • Publicerad 18:00, 21 feb 2017

– Jag vill förmedla känslan av det band som finns mellan mig och hästen och jag tror att det är en bra aktivitet om man har ett tufft förflutet, säger Douglas Lindelöw.

Bryta fördomar

Projektet heter Min nya vän och är ett sätt att skapa en mötesplats för nyanlända och svenska ungdomar genom deras gemensamma ridintresse. Tanken är också att det ska bidar till att bryta fördomar och minska språkbarriärer.

Alla ska kunna vara med

Det är tjejer från Askims fältrittklubb och Kungsbacka ridgymnasium som tillsammans med de nyanlända tjejerna ska få besöka Gothenburg Horse Show.

– Enligt mig är det här precis vad vi ska hålla på med för jag tycker att det är en självklarhet att alla ska kunna engagera sig i ridsporten, säger Hans Wendt, ordförande för Askims fältrittklubb.

En dag bakom kulisserna

Tjejerna kommer att få en guidad tur i stallen och bakom kulisserna på Gothenburg Horse Show. De kommer även få träffa tävlingsryttarna och proffsen Karin Martinsen och Douglas Lindelöw.

– Jag ser det som positivt att vi kan dela med oss av ridsporten och ge ungdomar ett intresse att samlas kring, säger Douglas Lindelöw.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG