Elbilssatsning. Bostadsrättsföreningen Vita Fläcken satsar på laddstolpar. Foto: HSB Göteborg

De satsar på laddstolpar i Askim

Bostadsrättsföreningen Vita fläcken lanserar en elbilssatsning. Från och med den 12 oktober finns det plats för ett tiotal elbilar vid Askims torg.

  • Publicerad 10:19, 14 okt 2019

Laddstolparna blir allt fler i Göteborg och Sverige och nu även i Askim.

Bostads rättsföreningen Vita Fläcken genomför nu en elbilssatsnng där nya laddstolpar ska göra det möjligt att ladda ett 10-tal elbilar. Föreningen består av 227 lägenheter.

– För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för hållbarhet i vardagen, och att hela tiden förenkla för människor att fatta hållbara beslut. Därför är vi glada över HSB brf Vita Fläckens satsning på laddstolpar. När det kommer till omställningsarbetet gäller verkligen ordspråket ”många bäckar små”, säger Lars Göran Andersson, på vd HSB Göteborg.

Föreningens satsning på laddstolpar är en reaktion på målen i Agenda 2030 mot vilka hela HSB Göteborg arbetar. Det handlar om att ständigt förbättra den egna organisationens påverkan, och samtidigt inspirera bostadsrättsföreningar att göra detsamma. Ett mål som HSB Göteborg satt upp är att minska verksamhetens koldioxidutsläpp med 75 procent till 2023. Som ett led i detta arbete byts den fossildrivna fordonsflottan ut, mot cyklar eller elbilar.

– Om alla bidrar kan vi skapa en stor och viktig förändring. Och här är bostadsrättsföreningarna otroligt viktiga aktörer, säger Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg.

Vi är GBG

    Vi är GBG