De skärskådar mödraskapet i nyskriven pjäs

Att bli förälder är också starten på en känsla av att inte räcka till. I pjäsen "Det halvkassa moderskapet" utforskar teatergruppen Abnorm Scenkonst moderskapets tabu och normer.

  • Publicerad 12:24, 16 nov 2019

Skådespelartrion Elin Bornell, Hanna Holmqvist och Ida Hackzel är alla föräldrar. Med det i grunden har frågor kring moderskapet väckts. Det som nu är pjäsen "Det halvklassa moderskapet".

– Jag tror att många tror att de är ensamma om de här känslorna, Ett tillkortakommande som förälder. Det finns många fallgropar i föräldraskapet, säger Ida Hackzel.

– Men börjar man prata om det finns det alltid en stor igenkänningsfaktor.

I pjäsen, som trion skapat tillsammans, förenas rekvisita med dockor, lösbröst med stand up, grekisk kör, projeceringar och livefilm.

– Vi ville inte ha några regler och ville inte förhålla oss till en form, förklarar Elin Bornell.

Arbetet med "Det halvkassa moderskapet" såg sin start för ett år sedan. Via ett teaterlabb där man skulle prova olika idéer blev redovisningen en föreställning. Redan då var trion temat på spåret och har nu valt att utveckla det.

Målgruppen för "Det halvkassa moderskapet"?

– Alla som är mammor eller alla de som har haft en mamma och för de som inte räcker till. Den är även för dem utan barn, säger Ida Hackzel.

– Tillkortakommandet finns ju även strävande efter det där lyckliga livet.

Det halvkassa moderskapet

Är: Ett sceniskt collage av teatergruppen Abnorm Scenkonst där skådespelarna Elin Bornell, Hanna Holmqvist och Ida Hackzel utforskar moderskapets tabun och normer. Pjäsen är föreställning för alla som kan känna igen sig i att som människa inte räcka till.

Premiär: Lördag 16 november på Teater Trixter.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

QUIZ: Vad kan du om Galenskaparna?

Testa dig! Revyer, krogshower och filmer. Galenskaparna och After Shave har bjudit oss på humor i snart 40 år. Har du koll på vad de gjortmåndag 27/1 17:10

DEBATT

DEBATT: Regeringen stänger dörrarna för bostadsbehövande i Göteborg

DEBATT Allt färre hushåll i Sveriges 20 största kommuner kan köpa bostad i dag jämfört med för tre år sedan. Och av de som trots allt kan köpa en bostad behöver betydligt fler ta dyra och osäkra så kallade...söndag 26/1 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57