De skärskådar mödraskapet i nyskriven pjäs

Att bli förälder är också starten på en känsla av att inte räcka till. I pjäsen "Det halvkassa moderskapet" utforskar teatergruppen Abnorm Scenkonst moderskapets tabu och normer.

  • Publicerad 12:24, 16 nov 2019

Skådespelartrion Elin Bornell, Hanna Holmqvist och Ida Hackzel är alla föräldrar. Med det i grunden har frågor kring moderskapet väckts. Det som nu är pjäsen "Det halvklassa moderskapet".

– Jag tror att många tror att de är ensamma om de här känslorna, Ett tillkortakommande som förälder. Det finns många fallgropar i föräldraskapet, säger Ida Hackzel.

– Men börjar man prata om det finns det alltid en stor igenkänningsfaktor.

I pjäsen, som trion skapat tillsammans, förenas rekvisita med dockor, lösbröst med stand up, grekisk kör, projeceringar och livefilm.

– Vi ville inte ha några regler och ville inte förhålla oss till en form, förklarar Elin Bornell.

Arbetet med "Det halvkassa moderskapet" såg sin start för ett år sedan. Via ett teaterlabb där man skulle prova olika idéer blev redovisningen en föreställning. Redan då var trion temat på spåret och har nu valt att utveckla det.

Målgruppen för "Det halvkassa moderskapet"?

– Alla som är mammor eller alla de som har haft en mamma och för de som inte räcker till. Den är även för dem utan barn, säger Ida Hackzel.

– Tillkortakommandet finns ju även strävande efter det där lyckliga livet.

Det halvkassa moderskapet

Är: Ett sceniskt collage av teatergruppen Abnorm Scenkonst där skådespelarna Elin Bornell, Hanna Holmqvist och Ida Hackzel utforskar moderskapets tabun och normer. Pjäsen är föreställning för alla som kan känna igen sig i att som människa inte räcka till.

Premiär: Lördag 16 november på Teater Trixter.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11