Arbete pågår. Mats och Odette Ekholm i nystartade bolaget Hovås Padel AB bygger två utomhusbanor för padeltennis vid Hovåsbadet. Foto: Privat

De slår ett slag för padeltennis i Hovås

Lagom till påsk ska två nya utomhusbanor för padeltennis stå färdiga mellan Hovåsbadet och båthamnen. Samtidigt får Nya Hovås tre inomhusbanor i Sats nya träningsanläggning.

  • Publicerad 16:42, 8 okt 2020

– Till sommaren kan man gå ner och bada efteråt eller ta en öl på restaurangen.

De senaste åren har många fått upp ögonen för padeltennis, något som Mats Ekholm från Hovås tror beror på att det är lätt att lära sig spela.

Padeltennis är en kombinationssport mellan tennis och squash där man även får använda sig av väggarna.

På den gamla tennisbanan mellan Hovåsbadet och båthamnen byggs just nu två utomhusbanor.

Bakom projektet står Mats Ekholm och hustrun Odette med sitt nystartade bolag Hovås Padel AB och marken arrenderar de av kommunen.

Tanken är att banorna ska hyras ut till privatpersoner.

Idealiskt läge

– Vi spelar mycket själva och såg utebanor växa upp som svampar ur jorden. Vi såg den här ytan och tyckte att läget var helt idealiskt, säger Mats Ekholm och tillägger:

– Till sommaren kan man gå ner och bada efteråt eller ta en öl på restaurangen.

Just nu pågår markarbetena inför asfalteringen och planen är att hålla en invigning på skärtorsdagen den 1 april nästa år.

Samtidigt bygger gymjätten Sats en ny träningsanläggning i Nya Hovås med tre inomhusbanor för padeltennis som ska stå klar i februari 2022.

– Det blir perfekt, då får vi sammanlagt fem banor att spela på, säger Mats Ekholm.

Vi är GBG

    Vi är GBG