I maj gavs Carina Blids debutroman ut. I samband med det träffades hon och Nena Olin för första gången.

– Jag såg att Carina hade skrivit om sin bok i en av de lokala Facebookgrupperna. Vi kände inte varandra men jag ville gärna träffa andra i Torslanda som skriver. Vi möttes på en fika och började prata, säger Nena Olin.

– Vi fann snabbt att vi båda sökte en mötesplats, utöver den etablerade bokmässan, där vi författare som inte är lika välkända kan få synas. På den vägen var det, fyller Carina Blid i.

Och vännerna har jobbat snabbt. Nästa helg kan litteraturälskare av alla typer av genrer komma till Kulturhuset Vingen för att bläddra i böcker, lyssna på föredrag och delta i en frågesport.

– Vi har haft ett högre tryck från författare som vill vara med, än vad vi klarar av. Det är väldigt roligt, säger Carina Blid.

Lockar lokala författare

Totalt är det några förlag och ett 30-tal författare som kommer att delta, varav en tredjedel är lokala författare med bas i Torslanda.

– Reaktionerna har varit odelat positiva från författarna, säger Nena Olin.

– Efter det här året med alla restriktioner finns det en verklig längtan att få vara med på sådana här arrangemang, säger Carina Blid.

Förutom driftigheten att ro hem ett stort arrangemang tillsammans finns det fler likheter mellan Björlandaförfattarna. Båda har de senaste året av olika anledningar kunnat ägna allt mer tid åt sina böcker.

– Efter att ha jobbat på myndighet under mitt yrkesliv fick jag möjlighet att sluta för ett år sedan för att kunna ägna mig åt skrivandet. Förutom min debutroman så finns två humoristiska böcker utgivna och fler är på gång, berättar Carina Blid.

Har startat bokförlag

Till vardags jobbar Nena Olin i skolans värld. Men de senaste åren har hon utvecklat en doftöverkänslighet som gör att det har varit svårt att vistas på arbetsplatsen.

– Jag har skrivit sedan jag var tonåring och har gett ut en roman och en barnbok. Just nu ligger manus till en nutidsroman klar och jag hoppas snart kunna ägna mer av min tid till det bokförlag som jag startat.

På grund av att det finns flera med doftöverkänslighet som kommer att medverka på bokmässan i Torslanda uppmanar arrangörerna att besökarna skippar parfymen.