De tar strid mot cancer – och för låtskrivarpartnern

Pontus Olofsson drabbades av svår cancer 2004. Nu är han friskskriven – efter lång tids strid mot sjukdomen. Det firar han och låtskrivarkamraterna Aran Wehby och Mick Corneliussson med releasen av låten "Pirater".

  • Publicerad 16:00, 31 mar 2018

Aran Wehby är den rappande kreatören från Hisingen, som fick en idé om en låt. Men han behövde hjälp att jobba vidare. Han mejlade producenten och låtskrivaren Wahlberg, som bad honom skicka några ljudfiler. Samtidig knöts kontakter med Öckerögrabben Mick Corneliusson, för att jobba fram lite beats.

– Det var stort att du hörde av dig, säger Mick Corneliusson till Aran Wehby.

– Det var bara att köra och förena nytta med nöje.

Jo, förutom glädjen att kreera och spela in låten ska trion, som kallar sig AW, Wahlberg och Mick C, låta överskottet av intäkterna till låten gå till Barncancerfonden.

Inte så konstigt, kanske. Wahlberg är Pontus Olofssons artistnamn. Han, som tidigare drömde om en ishockeykarriär, drabbades 2004 av Ewing Sarkom, en form av cancer som kan uppträda både i och utanför skelettet. Men för några veckor sedan blev han friskskriven – lagom till releasen av "Pirater".

– Vi strider ihop som ett gäng pirater mot livets motgångar, förklarar Mick Corneliusson titeln.

Låten, som gänget började jobba på strax efter nyår, har gett mersmak.

– Ja, det är tanken. Wahlberg är ju så mycket större än oss. Men han ser potentialen i det vi gör, säger Aran Wehby.

Pirater

Är: Är skriven och gjord av Aran Wehby, Wahlberg (egentligen Pontus Olofsson) och Mick Corneliusson under artistnamnet AW, Wahlberg & Mick C. Producenten Artan Kaleshi har också bidragit. Intäkterna går till Barncancerfonden.

Release: Kom ut den 23 mars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG