På plats. Karin Ivarsson, programutvecklingschef, Kalle Lekholm, reporter och Karin Forsmark, reporter träffar Tynneredsborna. Foto: Johanna Roos

De vill att Tynnered ska höras i Göteborg

Sveriges Radio P4 Göteborg har flyttat till Tynnered – åtminstone tillfälligt. Fram till sista maj kommer radiokanalen att ha sin pop up-redaktion vid Opaltorget. "Syftet är att öka bevakningen och visa att vi finns", säger programutvecklingschefen Karin Ivarsson.

  • Publicerad 12:12, 18 mar 2021

Det känns som ett spännande område där det händer jättemycket just nu.

I en lokal på bottenvåningen av ett lägenhetshus på Grevegårdsvägen i Tynnered har Sveriges Radio P4 Göteborg sedan den 1 mars en tillfällig redaktion.

Begreppet pop up har testats under flera år av Sveriges Radios P4-kanaler, men Tynneredsatsningen blir P4 Göteborgs första.

Fram till den sista maj kommer tre av kanalens reportrar att finnas på plats och förhoppningen är bland annat att öka kännedomen och bevakningen i området och vidga kontaktnätet.

– Dels vill vi bli bättre på att skapa relationer under en längre tid. Sedan vill vi också visa upp oss. Det är inte alla invånare som vet att Sveriges Radio och public service finns, säger Karin Ivarsson, programutvecklingschef på P4 Göteborg.

"Spännande område"

Tanken är sedan att starta pop up-redaktioner på olika ställen runt om i Göteborgsområdet.

Att Tynnered blev först ut menar hon bland annat beror på att det är ett område i förändring.

– Det känns som ett spännande område där det händer jättemycket just nu. Det byggs för fullt med nya hus, bara här utanför vid Opaltorget ser man hur mycket det förändras.

Karin Forsmark, som jobbar som reporter, menar att det finns många fördelar med att vara på plats ute i stadsdelen.

– Det är ju någonting med att vara här istället för att ringa och bestämma plats med någon härifrån. Man träffar folk, ser grejer och får tips. Det blir mer fotarbete och man hittar mer saker.

Många förhoppningar

Bara efter en och en halv vecka har de fått kontakt med många nyfikna Tynneredsbor.

– Nu har vi bevakat ungdomssommarjobb och ungdomsarbetslöshet och min kollega stötte direkt på några som vi sedan hade med i radio bara några timmar senare, säger Kalle Lekholm, reporter.

När redaktionen packar ihop i slutet av maj hoppas de på att de ska ha lärt känna Tynneredsborna bättre.

– Jag hoppas på en massa bra berättelser, möten, insikter och pepp – allt det där man får när journalistjobbet är som bäst, säger Karin Forsmark.

Tillfällig redaktion. Kalle Lekholm, Karin Forsmark och Karin Ivarsson på P4 Göteborg utanför pop up-redaktionen på Grevegårdsvägen. Foto: Johanna Roos

Vi är GBG