FEM TON. Initiativet Återwin-win vill samla in fem ton kläder innan jul. Foto: Mostphotos

De vill samla in fem ton kläder innan jul

Fem ton kläder. Det vill Göteborgs stadsmission samla in under parollen Återwin-win. Insamlingen sker i nya second hand-butiken på Lindholmspiren.

  • Publicerad 11:47, 8 dec 2019

Nu pågår en klädinsamling på Lindholmen. Det är Göteborgs Stadsmission, Atrium Ljungberg och Älvstranden Utveckling som inför jul har en ambition att samla in fem ton kläder.

– Göteborgs Stadsmission möter många människor som lever i någon form av social utsatthet i vår stad. Många som har svårt att få pengarna att räcka till vinterjackor, kängor och tre mål mat om dagen, säger Linus Bergström, verksamhetschef för Göteborgs Stadsmissions second hand och tillägger:

– Vår second hand-verksamhet ger också människor en möjlighet att bygga en framtid och en väg till egen inkomst, genom arbetsträning. Genom att skänka kläder till oss bidrar du till ett hållbart samhälle på många sätt.

300 ton på fem år

Insamlingen är en fortsättning på samarbetet Återwin-win mellan Stadsmissionernas och Atrium Ljungbergs. Ett initiativ som har samlat in över 300 ton kläder under fem år.

Inför jul har Göteborgs stadsmission öppnat en second hand-butik på Lindholmspiren 5A där insamlingen också sker.

LÄS ÄVEN: Så ska andra hand bli första valet
 

Här kan du lämna in kläder:

NÄR: Insamling pågår från 25 november till 20 december, måndag till fredag klockan 11-18.

VAR: Göteborgd Stadsmissions pop up-butik på Lindholmspiren 5A.

Medverkande parter:

Sveriges Stadsmissioner är en idéburen organisation som verkar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Sverige.

Atrium Ljungberg äger, förvaltar och utvecklar fyra fastigheter på Lindholmen.

Ävstranden Utveckling, kommunalt bolag

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Konflikten med releasefest på fredag Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.tisdag 21/1 10:30

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57