FEM TON. Initiativet Återwin-win vill samla in fem ton kläder innan jul. Foto: Mostphotos

De vill samla in fem ton kläder innan jul

Fem ton kläder. Det vill Göteborgs stadsmission samla in under parollen Återwin-win. Insamlingen sker i nya second hand-butiken på Lindholmspiren.

  • Publicerad 11:47, 8 dec 2019

Nu pågår en klädinsamling på Lindholmen. Det är Göteborgs Stadsmission, Atrium Ljungberg och Älvstranden Utveckling som inför jul har en ambition att samla in fem ton kläder.

– Göteborgs Stadsmission möter många människor som lever i någon form av social utsatthet i vår stad. Många som har svårt att få pengarna att räcka till vinterjackor, kängor och tre mål mat om dagen, säger Linus Bergström, verksamhetschef för Göteborgs Stadsmissions second hand och tillägger:

– Vår second hand-verksamhet ger också människor en möjlighet att bygga en framtid och en väg till egen inkomst, genom arbetsträning. Genom att skänka kläder till oss bidrar du till ett hållbart samhälle på många sätt.

300 ton på fem år

Insamlingen är en fortsättning på samarbetet Återwin-win mellan Stadsmissionernas och Atrium Ljungbergs. Ett initiativ som har samlat in över 300 ton kläder under fem år.

Inför jul har Göteborgs stadsmission öppnat en second hand-butik på Lindholmspiren 5A där insamlingen också sker.

LÄS ÄVEN: Så ska andra hand bli första valet
 

Här kan du lämna in kläder:

NÄR: Insamling pågår från 25 november till 20 december, måndag till fredag klockan 11-18.

VAR: Göteborgd Stadsmissions pop up-butik på Lindholmspiren 5A.

Medverkande parter:

Sveriges Stadsmissioner är en idéburen organisation som verkar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Sverige.

Atrium Ljungberg äger, förvaltar och utvecklar fyra fastigheter på Lindholmen.

Ävstranden Utveckling, kommunalt bolag

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Clandestinofestivalen blir av – men senare i år

Nöje Flyttas fram Clandestinofestival flyttar – men bara några månader och förlänger in i hösten.torsdag 10/6 15:44

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00