FEM TON. Initiativet Återwin-win vill samla in fem ton kläder innan jul. Foto: Mostphotos

De vill samla in fem ton kläder innan jul

Fem ton kläder. Det vill Göteborgs stadsmission samla in under parollen Återwin-win. Insamlingen sker i nya second hand-butiken på Lindholmspiren.

  • Publicerad 11:47, 8 dec 2019

Nu pågår en klädinsamling på Lindholmen. Det är Göteborgs Stadsmission, Atrium Ljungberg och Älvstranden Utveckling som inför jul har en ambition att samla in fem ton kläder.

– Göteborgs Stadsmission möter många människor som lever i någon form av social utsatthet i vår stad. Många som har svårt att få pengarna att räcka till vinterjackor, kängor och tre mål mat om dagen, säger Linus Bergström, verksamhetschef för Göteborgs Stadsmissions second hand och tillägger:

– Vår second hand-verksamhet ger också människor en möjlighet att bygga en framtid och en väg till egen inkomst, genom arbetsträning. Genom att skänka kläder till oss bidrar du till ett hållbart samhälle på många sätt.

300 ton på fem år

Insamlingen är en fortsättning på samarbetet Återwin-win mellan Stadsmissionernas och Atrium Ljungbergs. Ett initiativ som har samlat in över 300 ton kläder under fem år.

Inför jul har Göteborgs stadsmission öppnat en second hand-butik på Lindholmspiren 5A där insamlingen också sker.

LÄS ÄVEN: Så ska andra hand bli första valet
 

Här kan du lämna in kläder:

NÄR: Insamling pågår från 25 november till 20 december, måndag till fredag klockan 11-18.

VAR: Göteborgd Stadsmissions pop up-butik på Lindholmspiren 5A.

Medverkande parter:

Sveriges Stadsmissioner är en idéburen organisation som verkar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Sverige.

Atrium Ljungberg äger, förvaltar och utvecklar fyra fastigheter på Lindholmen.

Ävstranden Utveckling, kommunalt bolag

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11