De vill skapa tidlöst och hållbart mode

Med 20 plagg ur varsin garderob öppnar Frida Zetterström och Jenny Segergren för 100 möjligheter. Allt med tanken att vara ett både tidlöst, fantasifullt och hållbart mode.

  • Publicerad 11:54, 29 sep 2019

Det har varit många nattliga telefonsamtal

Idén är både enkel och smart. Att med de plagg man har i garderoben skapa nya kreationer för olika tillfällen.

– Jenny kläckte idén för ett år sedan. Jag har lite känningar inom förlagsvärlden och har en stor respekt för den. Med det sagt visste jag att det skulle ta tid. Men Jenny sa "Hur svårt kan det vara?!", säger Frida Zetterström.

Har gått undan

Det visade sig att Jenny Segergrens ifrågasättande var korrekt. Idén låg helt rätt i tiden. Redan på första förlaget fick modeduon napp. Sedan har det gått undan.

Frida Zetterström är förtjust i uppmärksamheten som boken har gett. Något som gett duon möjlighet att prata om den i tv, radio och med journalister. Hon konstaterar krasst erkännande, men med ett brett leende:

– Det är en jävla cirkus just nu. Men bättre det än tvärt om.

Gjort verklighet av sin idé

Redan när Frida Zetterström och Jenny Segergren träffades och inledde samarbetet för två, tre år sedan var det full fart. Men än mer det senaste året från det att de båda fick klartecken från förlaget om att göra verklighet av sin idé om "100 looks på 20 plagg".

– Det blev en intensiv process, berättar Jenny Segergren om de tre månader som det tog att skriva boken.

– Det blev många nätter. Vi har ju skrivit boken parallellt med våra ordinarie uppdrag. Så det har varit många nattliga telefonsamtal, fortsätter Frida Zetterström.

Hon, modeexperten och -journalisten, och Jenny Segergren, ingenjör med bakgrund inom innovation och design, hade nämligen en ambition.

– Vi ville inte missa Bokmässan! säger det nästan i en mun.

Skred till verket

Så med Jenny Segergren som en organisatör av rang och som en Excellfantast, för att använda sig av Frida Zetterströms uttryck, skred de till verket. Ordning och reda parat med fantasi och kreativitet. Från den ena som valde ur sin rika garderob med en personlig färgskala till den andra som valde ur sin rika garderob med personlig färgskala.

– Det har varit en fantastisk utmaning och gåva att skriva två. Men hade vi inte kompletterat varandra hade det aldrig gått, säger Frida Zetterström.

Det kreativa paret har handplockat det mesta ur sina respektive garderober. En grannlaga uppgift, men som ändå gått överraskande lätt.

– En av idéerna var att visa på olika uttryck. Vi är ju olika. Som när Jenny visar en pennkjol är den stram. När jag bär min blir det mer vardagsaktig, säger Frida Zetterström.

– Vi har försökt visa på våra olika stilar, fortsätter Jenny Segergren.

Noga med faktarutor

Till valet av kläder har jobbet med faktarutor lagts till. Allt för att skapa en guide för läsarna med råd från allt från vardagskläder till festkreationer eller businessmöten.

Varför blev det modeintresset?

Jenny:

– Intresset kommer nog från farmor. Jag kommer ihåg att jag i tidig ålder gick i hennes garderob och beundrade alla vackra plagg. När jag blev lite äldre följde hon med mig när jag behövde handla kläder.

Frida:

– Jag kommer från en skapande familj. Min yrkesbana har sprungit ur ett intresse för kläders förmåga att kommunicera. Jag har ju jobbat som stylist och är fascinerad av att man med kläder exempelvis kan söka en tillhörighet.

Frida Zetterström Jenny Segergren

Är: Duon bakom boken "100 looks på 20 plagg", som precis har kommit.

Jenny: Är ingenjör med erfarenhet inom innovation och design. Grundade för några år sedan Modepodden, som är en av Sveriges största modepoddar. Bor i Örgryte med sin familj.

Frida: Är modejournalist, programledare, föreläsare, konferencier och stylist som regelbundet medverkar i TV4, Sveriges Radio i P4 Göteborg och GP med modereportage, -kommentarer och styling. Medverkar även i Modepodden. Bor i Kungälv med sin familj.

Aktuella: Förutom boken med medverkan på Bokmässan med final söndag 29 september.

Visa merVisa mindre

Frida och Jennys Göteborgsfavoriter

Saluhallen – Feskekörka

Bokmässan – Filmfestivalen

Södra skärgården – Norra skärgården

Folkteatern – Stadsteatern

Frölunda torg – Nordstan

Spårvagn – Färja

Botaniska trädgården – Trädgårdsföreningen

Jungans – Paley

Älvsborgsbron – Göta älvbron

Röda sten – Saltholmen

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00