Foto: Mostphotos

DEBATT: "Gör det lättare att bygga i skärgården"

Politiken i Göteborg går i fel riktning. Det skriver debattören och byggnadsnämndsledamoten Hampus Hagman (KD), som ger de rödgröna partierna underkänt när det kommer till utveckling och byggande i skärgården.

  • Publicerad 18:00, 8 apr 2018

"Göteborgs södra skärgård är mycket populär, både bland de göteborgare som bor där och bland besökare och turister. Skärgården ska vara en levande stadsdel året om, och då krävs det att den utvecklas och växer.
Politikens roll borde vara att stödja och underlätta utvecklingen. Detta låter som självklarheter, men faktum är att politiken i Göteborg idag går i fel riktning.
Parkeringsfrågan på Saltholmen har länge varit en kamp för skärgårdsborna mot kommunen och de styrande rödgröna partierna. En annan kamp är möjligheterna att få bygga i skärgården, som tyvärr verkar bli framöver. Byggnadsnämnden har beslutat att nya detaljplaner för byggande i Södra skärgården tidigast får starta år 2021. Det innebär att det faktiska byggandet får börja ytterligare några år senare.
Kristdemokraterna röstade givetvis - tillsammans med övriga Allianspartier - emot detta, men de rödgröna drev fram beslutet. Att det nu blir ännu svårare att få bygga i Södra skärgården under de kommande åren är i förlängningen ett hot mot skärgårdens utveckling, och ett hån mot alla boende och verksamma som vill utveckla öarna.
Jag vill att politiken ska ha en tillåtande attityd till byggnation och utveckling i skärgården. Skärgården är en fantastisk del i Göteborg och ska kunna vara en levande stadsdel hela året. Efter beslutet i byggnadsnämnden är det tydligt att det krävs ett maktskifte i Göteborg för att förverkliga detta."
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG