Mix. Både sport och kultur ska få ta plats på Svarte mosse i sommar. Foto: Göteborgs stad

Det här kan du göra på sommarlovet på Hisingen

GöteborgDirekt listar fem platser på Hisingen där sommaraktiviteter för unga kommer att äga rum.

  • Publicerad 09:00, 28 jun 2021

Svarte mosse

Med Bonnier hopps kombineras basket med kultur på Svarte mosse. Förutom fysiska aktiviteter så blir det workshops inom rap, design, rap, demokrati men också boklounge-häng på Svarte mosse i sommar. Alla är välkomna och aktiviteterna är gratis. Under sommaren utlovas besök från artister, basketspelare och författare.

Bonnier hoops arrangeras fram till 13 augusti. Aktiviteterna kommer att ha öppet klockan 11-21 på vardagar och 15-21 på lördagar.

Fritidsgårdarna

Dansworkshops och grillkvällar på Tuve fritidsgård, chans att skapa din egen musik på Brunnsbo fritidsgård samt utflykt till en höghöjdsbana med Backa fritidsgård. Det och mycket mer händer på fritidsgårdarna på Hisingen.

För fullständigt program, exakta datum och tiden, kolla in Göteborgs stads kalendarium på webben.

Aktiviteterna är i regel gratis men kräver ofta föranmälan.

Bjurslättsskolan

På Wieselgrensgatan 11 pågår en rad aktiviteter hela sommaren. Varje fredag ordnar Kulturskolan någon typ av aktivitet. Bland annat workshops i improvisation, prova-på gatukonst med HDK-studenter och hopprepsverkstad. Ingen föranmälan men begränsade platser.

Varje tisdag, onsdag och torsdag är barn i mellanstadieåldern välkomna att delta i SommarKUL som inleds med brunch klockan 11 för att sedan mynna ut i aktiviteter ledda av Hisingens unga ledare och feriejobbare från Fritid Lundby.

Sälöfjordsvallen

Varje vardag 5-23 juli ordnar IF Warta Skillz camp för pojkar och flickor födda 2005-2007 mellan klockan 14.15-16.15, samt för unga födda 2001-2004 klockan 16.30-18.30. Aktiviteten innebär fotboll, hinderbana, boule och volleyboll under ledarledda pass. Aktiviteten är gratis. Mer info på IF Warta:s hemsida.

Fyrklöversgatan

Lär dig cykla, laga en punka, fixa till en cykel och gör cykelutflykter tillsammans med unga ledare. Varje onsdag och torsdag fram till 15 juli. Aktiviteten är riktad till alla åldrar och sker mellan klockan 12-15. Adressen är Fyrklöversgatan 106 och mötesplatsen är vid cykel containern på stora grusplan.

Vi är GBG