Dismissed blir Ola Salos nya band

2017-års Melodifestival gav Dismissed en genväg till framgång. Då med hjälp av Ola Salo. Nu blir Göteborgstrion förre Arksångarens nya band.

  • Publicerad 16:10, 12 okt 2017

Dismissed var tidigt klara med att de ville skapa musik för att förändra saker och ting. Med glamrock och ett starkt uttryck vill de ge intryck. Men det har tagit sin tid.

När 2017-års Melodifestival skulle avgöras fanns det Göteborgsbaserade bandet bland de startande i Linköping. Med låten "Hearts align", skriven av Ola Salo och Peter Kvint lyckades de ta sig till andra chansen.

Nu möts bandet och Ola Salo igen.

– Jag tycker de är otroligt bra musiker. Sedan har de samma attityd som jag med sin glamrock, säger han.

– Vi älskar låtarna och det ska bli kul att spela något som bryter av mot vårt eget sound, säger Tor Höglund.

Melodifestivalen gav bandet uppmärksamhet som killarna sedan har utnyttjat. Och under Melodifestivalen fick de för första gången också höra sitt debutalbum.

– Vi satt i ett rum och bara vräkte på. Mycket stolta, säger Freddie van Eijsden.

Albumet "Head held high" kom en knapp månad senare. Men glädjen för det grumlades av att basisten Douglas Woodbridge valde att hoppa av.

– Det blev för mycket. Men samtidigt är det vi som är kärnan i bandet, förklarar Freddie van Eijsden.

Så Dismissed blev en trio och har förblivit en trio. Efter sommarens turnéer är det dags för ny musik. Men först samarbetet med Ola Salo.

Dismissed

Är: Tor Höglund, sång, bas och gitarr, Freddie van Eijsden, gitarr och bas, och Johan Carlsson, trummor.

Från: Göteborg.

Aktuella: Med albumet "Heads held high" och samarbetet med Ola Salo, som kommer synas i TV4:s "Nyhetsmorgon" på söndag.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57