Dismissed blir Ola Salos nya band

2017-års Melodifestival gav Dismissed en genväg till framgång. Då med hjälp av Ola Salo. Nu blir Göteborgstrion förre Arksångarens nya band.

  • Publicerad 16:10, 12 okt 2017

Dismissed var tidigt klara med att de ville skapa musik för att förändra saker och ting. Med glamrock och ett starkt uttryck vill de ge intryck. Men det har tagit sin tid.

När 2017-års Melodifestival skulle avgöras fanns det Göteborgsbaserade bandet bland de startande i Linköping. Med låten "Hearts align", skriven av Ola Salo och Peter Kvint lyckades de ta sig till andra chansen.

Nu möts bandet och Ola Salo igen.

– Jag tycker de är otroligt bra musiker. Sedan har de samma attityd som jag med sin glamrock, säger han.

– Vi älskar låtarna och det ska bli kul att spela något som bryter av mot vårt eget sound, säger Tor Höglund.

Melodifestivalen gav bandet uppmärksamhet som killarna sedan har utnyttjat. Och under Melodifestivalen fick de för första gången också höra sitt debutalbum.

– Vi satt i ett rum och bara vräkte på. Mycket stolta, säger Freddie van Eijsden.

Albumet "Head held high" kom en knapp månad senare. Men glädjen för det grumlades av att basisten Douglas Woodbridge valde att hoppa av.

– Det blev för mycket. Men samtidigt är det vi som är kärnan i bandet, förklarar Freddie van Eijsden.

Så Dismissed blev en trio och har förblivit en trio. Efter sommarens turnéer är det dags för ny musik. Men först samarbetet med Ola Salo.

Dismissed

Är: Tor Höglund, sång, bas och gitarr, Freddie van Eijsden, gitarr och bas, och Johan Carlsson, trummor.

Från: Göteborg.

Aktuella: Med albumet "Heads held high" och samarbetet med Ola Salo, som kommer synas i TV4:s "Nyhetsmorgon" på söndag.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11