HD. Mannen som dömdes för mordet på Ali Reza överklagar till Högsta Domstolen. Foto: Mostphotos

Dömd för mordet på Ali Reza överklagar

Den man som dömdes till 14 års fängelse för mordet på Ali Reza från Kortedala, överklagar till Högsta domstolen. Ali Rezas kropp har fortfarande inte hittats.

  • Publicerad 14:55, 13 mar 2020

Ali Reza från Kortedala gick ut och kom aldrig tillbaka. Foto: Polisen

Ali Reza från Kortedala försvann spårlöst i september 2016. Ett år senare fick polisen tips om att han mördats och styckats.  

I november i fjol dömdes en 39-årig man för mordet.

14 års fänglese för mordet på Ali Reza

Den dömde mannen har hela tiden nekat till brottet och fortsätter på den linjen. Det visar ett överklagande till Högsta domstolen (HD), som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

I överklagandet underkänner mannens advokat bevisläget på ett antal punkter och menar att grova rättegångsfel har begåtts.

Kroppen inte hittad

Kroppen efter Ali Reza har fortfarande inte återfunnits. Men polisens tekniska undersökningar på den misstänkta brottsplatsen, som också var 39-årings bostad, har blodspår från Ali Reza hittats.

Polisen har även tidigare bekräftat att flera personer vittnar i förhör om att 39-åringen berättat för dem hur mordet har gått till och vem som varit medgärningsman.

En nämndeman i hovrätten var dock skiljaktig och ville fria 39-åringen, vilket advokaten tar fasta på i överklagandet till HD.

För att HD ska ta upp målet krävs först ett beslut om prövningstillstånd.

Två åtalade för mordet på Ali Reza

Mer om att överklaga till Högsta domstolen

Huvudregeln är att Högsta domstolen bara ger prövningstillstånd om Högsta domstolens dom eller beslut kan få betydelse som prejudikat, dvs. ge vägledning för hur domstolarna ska bedöma liknande fall (prejudikatskäl).

Källa: Sveriges Domstolar

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11