Dotterns fina fras blev till låten Vida versum

Den Mänskliga Faktorn har en plan. Tio låtar på ett år. Som släpps en och en. Nu senast "Vida versum".

  • Publicerad 10:15, 1 jul 2018

Kunde John Lennon använda sonen Julians teckning till låten "Lucy in the sky with diamonds" borde väl PO Björklund kunna göra en låt av dotterns fina uttryck "Vida versum".

– Det tog några år från det hon felsa "Pappa, jag älskar dig mest i hela vida versum" till det blev en låt. Jag var lite tveksam först och har gått och sugit på det där, säger han.

Han, som tillsammans med flitige Jonas Slättung (Drömriket, We Sell Dead med flera), är navet i Den Mänskliga Faktorn. Det Majornabaserade bandet som skriver musik inspirerat av amerikansk rotrock med svenska texter.

De är barndomskamrater från Tynnered, som i 16-årsåldern började spela ihop. Det var också i den vevan som PO Björklund flyttade till Majorna.

– Jag tyckte det var direkt jobbigt där i Tynnered. Det var en hård miljö med mycket skit, droger och en trångsynthet som jag inte klarade av. Jag ville läsa böcker och gillade musik, säger han.

2011 blev Den Mänskliga Faktorn den återupptagna tråden mellan vännerna Slättung Björklund. Året efter kom den första musiken.

Nu har bandet en plan, som sjösattes med Bo Kaspercovern "Vi kommer aldrig att dö" i april, som följdes av "Idiot" i maj och nu, alltså "Vida versum".

– Vi spelar in live utan pålägg i vår replokal. Idén är att göra tio låtar på ett år, menar Jonas Slättung.

Den Mänskliga Faktorn

Är: PO Björklund, Jonas Slättung, Sebastian Sandberg och Henrik Pihlquist.

Från: Majorna.

Aktuella: Med låten "Vida versum", den tredje av tio låtar på ett år. Alla låtar ska finnas på gruppens Facebooksida via videorelease. Först nära alla är klara kan eventuellt album komma och strömningstjänster.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG