Drabbade Birgitta: Nu måste vi börja nattvandra igen

Under natten har flera bilbränder rasat i Göteborg och fler än 80 bilar har förstörts. Birgitta Ödman från Eriksbo är en av många som fick sin bil skadad under natten.

  • Publicerad 11:36, 14 aug 2018

– Jag hörde en smäll och tänkte att det var någon som smällt av en raket och i samma veva så ringer min syster och frågar om jag varit och tittat på min bil för det brinner. Jag var ute på fem röda och det var inte lite det brann, säger Brigitta Ödman.

Flera husvagnar stod i lågor

På parkeringen vid Birgittas bil var det tre husvagnar och en lastbil som satts i brand, det ska även har brunnit tre bilar på parkeringen utan för Eriksboskolan. Dock skadades även flera bilar, som inte satts i brand, av den kraftiga hettan från bränderna och en av dem var Birgittas.

– Min bil stod mittemot en som brann så baklyktorna smälte. Det var nog fyra bilar på min parkering som fick smältskador, säger Birgitta.

Vill börja nattvandra

Hon har länge varit engagerad i Eriksbos ungdomar genom både fritidsgård, lägerverksamhet och nattvandringar. I dag finns det inga nattvandrare i Eriksbo men Brigitta har tillsammans med flera funderat på att starta upp det igen.

– Det här gör mig bara mer motiverad att gå ut och nattvandra för att det inte ska hända såna här saker igen. Men jag får en känsla av att det inte var våra ungdomar som gjort det här.

Kommer du att ställa bilen på något annat ställe efter det här?

– Nej, jag har bott här i 27 år och jag har bara haft tre incidenter med bilen på samma parkering och jag tror inte de är så dumma att de kommer tillbaka och gör det igen här, säger Birgitta Ödman.