Grymt avgörande. Högsbo var i ledningen stora delar av matchen. Men när slutsignalen gick stod Uppsala som segrare. Foto: Thomas Lönnström

Drömmen dog i matchens sista kast

Det var 14 år sedan Högsbos damer spelade i högsta ligan i basket. I den avgörande kvalmatchen borta mot Uppsala skulle drömmen bli verklighet.

  • Publicerad 15:10, 14 apr 2017

Ställningen är 68-68. Det återstår 20 sekunder av matchen. Högsbo har bollen men Uppsala bryter.

– Vi tar ett dåligt beslut och tappar bollen. Deras bästa spelare får i den. Bollen är i luften när signalen går. Vi missar ligan med två poäng och förlorar på det absolut tyngsta sättet som går, säger lagets Andreas Johansson.

Basketligan var säsongens stora mål. När drömmen nu gick i kras är risken att några börjar se sig om efter andra klubbar.

– Flera har fått erbjudanden från andra föreningar redan. Jag skulle inte klandra någon om de tar steget under sommaren och byter klubb. Men jag hoppas att de vill fortsätta och att jag får fortsatt förtroende. Jag vill gå upp med de här tjejerna, säger Andreas Johansson.

Högsbo har ett ungt damlag. Fler än hälften av spelarna är egna produkter. Från ungdomslagen kommer nya talanger och knackar på dörren till A-laget.

Hur ska ni göra för att ladda om?

– Det är lite tidigt att prata om redan nu. Självklart vill vi spänna bågen igen. Men först och främst är det en klubbfråga. Att klubben även fortsatt vill satsa. Vi har ekonomin, vi har bredden och kunnandet. Vi ska upp. Göteborg behöver ett lag i Basketligan, säger Andreas Johansson.

Läs också: Högsbos gyllene 14-åringar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG