Foto: Michael Erhardsson

Dubblering av coronafall på en vecka

Antalet bekräftade coronafall i regionen ökar kraftigt. Under förra veckan dubblerades antalet nya fall av covid-19 mot veckan innan.

  • Publicerad 15:20, 27 okt 2020

Under vecka 43 konstaterades 1371 nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Det är nästan dubbelt så många som veckan dessförinnan.

– Vi ser många olika utbrott och det är en generell ökning i hela regionen, säger Thomas Wahlberg vid Smittskydd Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Smittan sprids på olika platser som skolor, arbetsplatser, fester, i idrottssammanhang och i hemmet.

Leif Dotevalls råd inför Halloween

– Jag kan inte nog poängtera de allmänna rekommendationerna. Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom, provta dig, håll avstånd till andra, undvik större sociala sammanhang, res inte kollektivt om du inte måste och försök arbeta hemifrån om du kan, säger Thomas Wahlberg.

Under måndagen, 26 oktober, vårdades 26 personer på Sahlgrenska universitetssjukhuset med bekräftad covid 19, tre av dem på intensivvårdsavdelning. I hela regionen fanns det totalt 64 patienter med covid-19. Det är det högsta antalet sedan slutet på juli. Men än så länge är kapaciteten god, säger hälso-och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

– Men personalen har arbetat hårt under hela våren och vi kan behöva ställa in planerad vård. Jag tror dessvärre att vi kommer att se fler som behöver sjukhusvård den närmaste tiden. Jag vill understryka det smittskyddsläkaren säger: följ rekommendationerna. Om vi alla hjälps åt kan vi bromsa smittspridningen och vända utvecklingen, säger Ann Söderström.

Göteborgsnöje

Ny svensk postpunk med rötterna i 80-talet

Nöje Del III släpper nytt i väntan på att få komma ut och spela Med rötterna djupt rotade i den svenska postpunkens mest åttiotalistiska mylla söker Göteborgsbandet Del III rastlöst vidare. Som med nya singeln "Kärlek är ett brev som aldrig skrevs".tisdag 1/12 16:44

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40