Dyrt, sportigt och välklätt. GöteborgDirekt kollar in modet i Hovås. Foto: Lovisa Hansson

Dyrt, sportigt och välklätt

Välklätt. Så kan klädstilen i Hovås beskrivas. Göteborg Direkt har pratat med förbipasserande i Hovås om hur de ser på den lokala klädkoden.

  • Publicerad 17:30, 9 sep 2021

Foto: Lovisa Hansson

Sader Daher, 33 år och Joel Birkemose, 26 år...

... tycker att det är viktigt med kläder. Det handlar om identitet och om vilket intryck man vill ge. Om de har noterat en klädkod i Askim är det "generellt är välklätt". Männen är klädda i jeans, sneakers och snygga tröjor och kvinnorna har klänningar eller långa kjolar. Bland de yngre gäller dyra sportkläder.

"Det finns en småbarnspappalook hos killarna. Märkena är dyra, men sportiga"

Foto: Lovisa Hansson

Amanda Day, 31 år...

...menar att det märks att folk har mycket pengar i Hovås. Hon har nyss flyttat hit från Hisingen.

"Där var det mer blandat. Här är befolkningen mycket mer homogen".

Amanda tycker att det märks att Hovåsborna klär sig medvetet, att de tänker igenom vad de tar på sig innan de går ut. Själv bryr hon sig inte så mycket, det blir mest jeans och tröja. Hon gillar när det är enkelt och bekvämt.

Foto: Lovisa Hansson

Sonja Andersson, 76 år...

...har bott i Hovås sedan 1989. Hon tycker inte att det går att peka ut var folk kommer från längre. Särskilt ungdomar klär sig likadant, oavsett var de bor. Men hon kan hålla med om att det är ganska välklätt i Hovås. Själv trivs hon i kläder som är bekväma.

"Sen vill jag förstås att färgerna ska passa ihop med varandra, det är en känsla. Jag föredrar marinblått och svart".

Foto: Lovisa Hansson

Magnus Salomonsson, 51 år...

...som är på besök från Donsö tycker att i Hovås syns det tydligt att Göteborg är en segregerad stad. Här finns alla "nycklar" för en välbeställd befolkning, välstrukna skjortor och frisyrer med backslick.

"Jag är ganska noga med kläder för egen del. Även om jag klär mig enkelt är detaljerna viktiga. Att t-shirten har rätt halsringning och mjukt material. Jag tycker att jag har hittat min stil på senare år"".

SPANING. Göteborg Direkt kollar in modet i Majorna

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47