Dyrt, sportigt och välklätt. GöteborgDirekt kollar in modet i Hovås. Foto: Lovisa Hansson

Dyrt, sportigt och välklätt

Välklätt. Så kan klädstilen i Hovås beskrivas. Göteborg Direkt har pratat med förbipasserande i Hovås om hur de ser på den lokala klädkoden.

  • Publicerad 17:30, 9 sep 2021

Foto: Lovisa Hansson

Sader Daher, 33 år och Joel Birkemose, 26 år...

... tycker att det är viktigt med kläder. Det handlar om identitet och om vilket intryck man vill ge. Om de har noterat en klädkod i Askim är det "generellt är välklätt". Männen är klädda i jeans, sneakers och snygga tröjor och kvinnorna har klänningar eller långa kjolar. Bland de yngre gäller dyra sportkläder.

"Det finns en småbarnspappalook hos killarna. Märkena är dyra, men sportiga"

Foto: Lovisa Hansson

Amanda Day, 31 år...

...menar att det märks att folk har mycket pengar i Hovås. Hon har nyss flyttat hit från Hisingen.

"Där var det mer blandat. Här är befolkningen mycket mer homogen".

Amanda tycker att det märks att Hovåsborna klär sig medvetet, att de tänker igenom vad de tar på sig innan de går ut. Själv bryr hon sig inte så mycket, det blir mest jeans och tröja. Hon gillar när det är enkelt och bekvämt.

Foto: Lovisa Hansson

Sonja Andersson, 76 år...

...har bott i Hovås sedan 1989. Hon tycker inte att det går att peka ut var folk kommer från längre. Särskilt ungdomar klär sig likadant, oavsett var de bor. Men hon kan hålla med om att det är ganska välklätt i Hovås. Själv trivs hon i kläder som är bekväma.

"Sen vill jag förstås att färgerna ska passa ihop med varandra, det är en känsla. Jag föredrar marinblått och svart".

Foto: Lovisa Hansson

Magnus Salomonsson, 51 år...

...som är på besök från Donsö tycker att i Hovås syns det tydligt att Göteborg är en segregerad stad. Här finns alla "nycklar" för en välbeställd befolkning, välstrukna skjortor och frisyrer med backslick.

"Jag är ganska noga med kläder för egen del. Även om jag klär mig enkelt är detaljerna viktiga. Att t-shirten har rätt halsringning och mjukt material. Jag tycker att jag har hittat min stil på senare år"".

SPANING. Göteborg Direkt kollar in modet i Majorna

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00