Aldrig ensam. Kristoffer Hedberg, här med Melvis, är Easy October. Foto: Kai Martin

Easy October jobbar helst utanför strålkastarljuset

Han är doldisen som trivs bäst bakom sitt alias Easy October. Trots förfrågan har han tackat nej till medverkan i både Idol och Melodifestival. Kristoffer Hedberg trivs bäst som låtskrivare.

  • Publicerad 09:15, 13 maj 2018

Han har stolt IFK Göteborgs klubbmedlem på jackan. Men Göteborg har han lämnat sedan ett tid tillbaka för jobb i barndomsstaden Trollhättan. Ändå tillbringar han sin mesta tid i porten mot väster, för musiken, för närheten till Pustervik och för fotbollen.

– Jag är nere varje veckan, säger den produktive låtskrivaren Kristoffer Hedberg.

– Jag älskar att produktiviteten, skapelseprocessen, att repa med bandet.

Jo, Easy October är ett band, men med den enda ständige medlemmen i form av Kristoffer Hedberg. Det skapar också ett rätt dynamiskt förhållningssätt till vilken musik som Easy October bjuder på. Som nu med nya albumet "Tangled up in black".

– Det här är lite mindre americana än tidigare och mer Fleetwood Mac-influerat, säger han, som erkänner att han inte blir rik, åtminstone inte ekonomiskt, på sitt skapande.

– Men jag har fått förfrågan om jag inte kan tänka mig att skriva låtar till andra.

Precis som med frågan om deltagande i Idol och Melodifestivalen har han tackat nej.

Istället fokuserar han på sina egna projekt och han är flitig. Knappt är det senaste albumet klart förrän nästa har startat. Nu med Trollhättesonen Bebbe Riesenfors, som bland annat spelat med storheter som Tom Waits och Peter LeMarc.

Easy October

Är: Kristofer Hedberg med diverse olika musik, allt från Kleerup, Nikke Ström, Kristofer Åström till Johan Håkansson. Startade 2012.

Aktuell: Med nya albumet "Tangled up in black" och spelning på Liseberg 24 maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG