En lastbil som fick stora problem efter att ha kört på riksväg 40. Foto: Privat

Efter asfaltskaoset – nu görs arbetet om

Både privatpersoner och yrkesförare fick sina bilar och däck förstörda efter det misslyckade beläggningsarbetet på väg 40. Nu ska arbetet göras om.

  • Publicerad 14:33, 8 nov 2019

Göteborg Direkt har tidigare berättat om när göteborgaren Joel Lager kom körande till sitt jobb i Borås på väg 40 i september. Ett felutfört vägarbete gjorde att Joel, och många med honom, fick däcken förstörda av stenskott och asfalt.

Joel körde till jobbet – fick däcken förstörda

Arbetet avbröts och vägen städades. Men efter att många nu bytt till dubbdäck har bindemedlet i vägen lösts upp på nytt.

– Det är fortfarande säkert att köra på vägen men när det åter börjar fastna material i däcken har vi fattat beslutet att snabbt åtgärda den aktuella sträckan, säger Charlie Dib, enhetschef Underhåll, Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att utföras nattetid med start i kväll den 8 november. Om vädret är gynnsamt ska allt vara klart på två veckor.

– Vi har lyckats samla ihop en stor mängd resurser för att kunna lösa detta snabbt. Nu hoppas vi på bra väder och en förståelse från trafikanterna och att de följer skyltningen, säger Charlie Dib.

Trafiken kommer att ledas om via gamla väg 40 mellan Grönkullemotet och Viared. Totalt berörs cirka 14 kilometer i båda riktningarna.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Konflikten med releasefest på fredag Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.tisdag 21/1 10:30

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57