En lastbil som fick stora problem efter att ha kört på riksväg 40. Foto: Privat

Efter asfaltskaoset – nu görs arbetet om

Både privatpersoner och yrkesförare fick sina bilar och däck förstörda efter det misslyckade beläggningsarbetet på väg 40. Nu ska arbetet göras om.

  • Publicerad 14:33, 8 nov 2019

Göteborg Direkt har tidigare berättat om när göteborgaren Joel Lager kom körande till sitt jobb i Borås på väg 40 i september. Ett felutfört vägarbete gjorde att Joel, och många med honom, fick däcken förstörda av stenskott och asfalt.

Joel körde till jobbet – fick däcken förstörda

Arbetet avbröts och vägen städades. Men efter att många nu bytt till dubbdäck har bindemedlet i vägen lösts upp på nytt.

– Det är fortfarande säkert att köra på vägen men när det åter börjar fastna material i däcken har vi fattat beslutet att snabbt åtgärda den aktuella sträckan, säger Charlie Dib, enhetschef Underhåll, Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att utföras nattetid med start i kväll den 8 november. Om vädret är gynnsamt ska allt vara klart på två veckor.

– Vi har lyckats samla ihop en stor mängd resurser för att kunna lösa detta snabbt. Nu hoppas vi på bra väder och en förståelse från trafikanterna och att de följer skyltningen, säger Charlie Dib.

Trafiken kommer att ledas om via gamla väg 40 mellan Grönkullemotet och Viared. Totalt berörs cirka 14 kilometer i båda riktningarna.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11