Efter branden: Reningsborg öppnar i Nya Hovås

I augusti i år härjades Reningsborgs butik i Frölunda av en brand som totalförstörde lokalen och allt där i. Nu samlar de in secondhand artiklar i Nya Hovås inför att lokalen i Frölunda ska öppna igen.

  • Publicerad 14:20, 2 dec 2019

Sist var det ju helt crazy.

Efter branden i Reningsborgs lokaler i Frölunda i augusti är verksamheten på fötter igen efter en helrenovering av butiken. Men inget av det som salufördes gick att rädda.

– Det var kolsvart överallt där inne, och en riktigt skarp lukt av plast. Brandmännen sa att hade de varit där en minut senare så hade det tagit sig mellan inner- och yttertaket. Det var otroligt nära att det blev som med trampolin klubben, säger Mikael Albertsson, direktor på Reningsborg.

Nu öppnar de åter igen upp i Nya Hovås med hopp om att få in nya secondhandartiklar. Sist de testade konceptet blev det en succé.

– Förra gången vi hade pop up-butik i Nya Hovås var det ju helt crazy, vi fick in jättemycket. Så nu hoppas vi på att det ska gå lika bra som då, säger Mikael Albertsson.

Butiken kommer hålla öppen helgerna 7-8 december samt 14-15 december, samtidigt som Jul i Nya Hovås arrangeras med aktiviteter i området. 

Next Step upplåter lokalen till Reningsborg och tillsammans med Nya Hovås har man delat ut speciella påsar till de andra butikerna i området med ett budskap om att fylla dem med sådant man vill skänka till Reningsborg.

– Butikernas kunder får sina varor i de påsarna för det är ju ofta först när man är hemma som man upptäcker saker som man skulle kunna tänka sig skänka bort och då fungerar påsen som en påminnelse, säger Isac Lundmark, kommunikatör på Nya Hovås Stadsutveckling AB.

I början av februari öppnar Reningsborg sin gamla butik i Frölunda igen efter att ha varit stängd i ett halvår för renovering.

– Den 18 december kommer vi ha en stor julkonsert i lokalerna, för då har vi ju inte fått dit några varor så det finns massor av plats. Solid gospel kommer hålla sin julkonsert där, säger Mikael Albertsson och tillägger:

– Det har varit en otroligt tuff tid och vi vill tacka alla som har gett oss stöd och uppmuntran.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57