Efter branden: Reningsborg öppnar i Nya Hovås

I augusti i år härjades Reningsborgs butik i Frölunda av en brand som totalförstörde lokalen och allt där i. Nu samlar de in secondhand artiklar i Nya Hovås inför att lokalen i Frölunda ska öppna igen.

  • Publicerad 14:20, 2 dec 2019

Sist var det ju helt crazy.

Efter branden i Reningsborgs lokaler i Frölunda i augusti är verksamheten på fötter igen efter en helrenovering av butiken. Men inget av det som salufördes gick att rädda.

– Det var kolsvart överallt där inne, och en riktigt skarp lukt av plast. Brandmännen sa att hade de varit där en minut senare så hade det tagit sig mellan inner- och yttertaket. Det var otroligt nära att det blev som med trampolin klubben, säger Mikael Albertsson, direktor på Reningsborg.

Nu öppnar de åter igen upp i Nya Hovås med hopp om att få in nya secondhandartiklar. Sist de testade konceptet blev det en succé.

– Förra gången vi hade pop up-butik i Nya Hovås var det ju helt crazy, vi fick in jättemycket. Så nu hoppas vi på att det ska gå lika bra som då, säger Mikael Albertsson.

Butiken kommer hålla öppen helgerna 7-8 december samt 14-15 december, samtidigt som Jul i Nya Hovås arrangeras med aktiviteter i området. 

Next Step upplåter lokalen till Reningsborg och tillsammans med Nya Hovås har man delat ut speciella påsar till de andra butikerna i området med ett budskap om att fylla dem med sådant man vill skänka till Reningsborg.

– Butikernas kunder får sina varor i de påsarna för det är ju ofta först när man är hemma som man upptäcker saker som man skulle kunna tänka sig skänka bort och då fungerar påsen som en påminnelse, säger Isac Lundmark, kommunikatör på Nya Hovås Stadsutveckling AB.

I början av februari öppnar Reningsborg sin gamla butik i Frölunda igen efter att ha varit stängd i ett halvår för renovering.

– Den 18 december kommer vi ha en stor julkonsert i lokalerna, för då har vi ju inte fått dit några varor så det finns massor av plats. Solid gospel kommer hålla sin julkonsert där, säger Mikael Albertsson och tillägger:

– Det har varit en otroligt tuff tid och vi vill tacka alla som har gett oss stöd och uppmuntran.

Göteborgsnöje

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Upplev filmfestivalen från vardagsrummet

Nyheter Programsläpp. Nu presenteras Göteborgs filmfestivals program. En filmfest på distans med digitala sändningar från premiären 29 januari till avslutningen 8 februari. Men också med möten, intervjuer och musik.tisdag 12/1 15:42

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Låt allmänheten plantera träd som gåva

Debatt Miljöpartiet Träd är viktiga i många människors liv. Fler träd är också bra för biologisk mångfald och för klimatet.De ger oss skugga, tar hand om regnvatten och lagrar koldioxid. tisdag 5/1 9:57