Ökad närvaro. Både polisen och bostadsbolaget Poseidon har ökat sin närvaro kring Julianas gård i Högsbohöjd efter söndagens explosion. Foto: Mostphotos

Efter explosionen i Högsbo: Polisen vädjar om tips

Efter att en kraftig sprängladdning detonerade utanför ett lägenhetshus i Högsbohöjd natten till i söndags efterlyser polisen vittnesuppgifter från allmänheten. Sedan händelsen har både polisen och bostadsbolaget Poseidon ökat sin närvaro i området.

  • Publicerad 16:16, 14 dec 2020

Det finns vittnesuppgifter om en mörk SUV som som har åkt i området.

Klockan 03.42 natten mot söndagen larmades polisen till Julianas gård i Högsbohöjd där en explosion ska ha skett intill ett bostadshus.

Nationella bombskyddet kallades in och händelsen utreds nu som misstänkt mordförsök. Dock ska ingen person ha kommit till skada.

– Sprängladdningen har detonerat utanför fasaden och orsakat skador på huset och även på en grävmaskin som stått i närheten, säger förundersökningsledaren Mikael Söderblom, som inte kan uttala sig om vad för typ av sprängladdning det rör sig om.

– Förundersökningen pågår och vi jobbar intensivt, men har i nuläget ingen misstänkt.

Under söndagen fanns polisen på plats med en buss där allmänheten kunde lämna iakttagelser om händelsen och nu vill polisen få in fler tips.

– Det finns vittnesuppgifter om en mörk SUV som som har åkt i området. Om någon känner sig träffad vill vi gärna att den personen ger sig tillkänna, säger Mikael Söderblom.

Personal på plats

Polisen har nu ökat närvaron i området och bostadsbolaget Poseidon har efter händelsen satt in extra väktare för att öka tryggheten för hyresgästerna.

– Vi har beställt in väktare under kvällarna och personal från Poseidon kommer även att finnas på plats i en lokal i närheten dit man kan komma med tankar och funderingar, säger Linda Thorsson, kommunikationschef och fortsätter:

– Vi vet ju inte så mycket som bostadsbolag, men vi har en tät dialog med polisen.

En boende på gården intill som GöteborgDirekt pratat med märkte inte själv av explosionen, men vittnar om ett stort pådrag i området dagen efter.

– Hela söndagen har det dundrat helikoptrar över Högsbohöjd och mc-poliser har kört genom gårdarna. Det var väldigt tur att ingen blev skadad.

Två skadade efter explosion på klinik

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20