Invigning. Utflyktslekplatsen i Jubileumsparken består av konstnärliga skulpturer. Efter en lång väntan står det nu klart att lekplatsen ska invigas den 26 augusti. Foto: Göteborgs stad

Efter förseningen – då invigs Jubileumsparken

I slutet av augusti är det äntligen dags för invigningen av Göteborgs femte utflyktslekplats. – Då hoppas vi att riktig många vill komma och fira med oss, säger Malin Gustafsson, projektledare park- och naturförvaltningen.

  • Publicerad 12:12, 25 jul 2022

Hade allt gått enligt plan skulle stadens nya – och femte i ordningen – utflyktslekplats redan varit i bruk. Men som GöteborgDirekt tidigare rapporterat blev utflyktslekplatsen i Jubileumsparken försenad på grund av konkursen av ett danskt byggföretag i fjol.

Premiär försenas – spektakulära lekplatsen tvingas öppna senare

Lekplatsen står klar, men för att planeringarna skulle ha chans att växa till sig så valde park- och naturförvaltningen att skjuta på lekpremiären som var tänkt den 18 juni.

Parken och lekplatsens invigning blir nu istället i augusti. Då utlovas en festlig tillställning.

– Den 26 augusti med start klockan 9 inviger vi utflyktslekplatsen med festlig föreställning, musik, lek, bygge av insektshotell med mera. Då hoppas vi att riktig många vill komma och fira med oss, säger Malin Gustafsson, projektledare park- och naturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Ett mer detaljerat program kommer att inom ett par veckor.

Vi är GBG