Spelar igen. Trots inställda matcher, cuper och sportlovscamp är det glada spelare i Lindås waves IBK som nu återupptar träningen. Foto: Lindås Waves IBK

Efter glädjebeskedet: Nu öppnar klubben för spel

I veckan öppnade kommunen upp för inomhusträningar för barn födda 2005 eller senare. Beskedet mottogs med glädje av innebandyklubben Lindås Waves IBK, som nu kämpar för att komma på fötter igen.

  • Publicerad 12:00, 29 jan 2021

I den åldern kan det vara svårt att få tillbaka motivationen efter ett så pass långt uppehåll.

Mats Janson, klubbchef Lindås Waves IBK

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Att ungdomar får börja träffas och röra på sig igen blir ett jättelyft. Det är svårt att hitta motivationen till att träffas utomhus och träna. De vill ju lattja med boll och klubba, säger Mats Janson, klubbchef för Lindås waves IBK.

Efter beslut från regeringen öppnade Göteborgs stad i onsdags sina inomhusanläggningar igen för idrotts, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare.

Beskedet var efterlängtat och nu ser hovåsklubben fram emot att bland annat återuppta innebandyskolan för fem- och sexåringarna.

Högst åtta personer

För spelare födda 2004 eller tidigare gäller enligt Svenska innebandyförbundet att träning i grupper om högst åtta personer är tillåten – så länge restriktionerna följs, som bland annat innebär att grupperna inte får överskrida åtta personer.

– Spelarna är överlyckliga över att komma igång med träningen igen och kunna utöva sin idrott, säger Mats Janson.

Askims IK håller fanan högt i coronatider

Tapp i ekonomin

Liksom för många föreningar har det varit en prövande tid för Lindås waves IBK, som bland annat resulterat i att man tappat några av de äldre juniorspelare.

– I den åldern kan det vara svårt att hålla motivationen uppe efter ett så pass långt uppehåll.

Även klubbens ekonomi har drabbats hårt av pandemin.

– Eftersom vi inte kunnat hålla öppet vår caféverksamhet, som årligen drar in runt 800 000 kronor har vi tappat omkring 20 procent av våra intäkter, säger Mats Janson.

Trots möjligheten till kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet och Göteborgs stad täcker det inte upp för hela förlusten.

Innebandyklubbarna kämpar för Hugo

Foto: Lindås waves IBK

Vi är GBG

    Vi är GBG