Foto: Mostphotos

Efter halsbandrånen – fyra unga män anhållna

Fyra unga män har gripits och anhållits misstänkta för halsbandsryckningar i Göteborg. Polisen utreder om männen kan kopplas till fler brott.

  • Publicerad 13:49, 12 jul 2018

De senaste veckorna har flera personer blivit utsatta för rån och rånförsök i Göteborg när okända gärningsmän försöker rycka av brottsoffrens halskedjor.

Polisen har varnat för att bära synliga smycken på vissa platser på vissa tider på dygnet.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Under onsdagseftermiddagen greps fyra personer efter att en man fått sin halskedja avryckt utanför Frölunda Torg. Mannan, som är i sjuttioårsåldern, tog tillbaka guldkedjan och larmade polis som med hjälp av övervakningskameror kunde identifiera gärningsmannen.

Den misstänkte och tre kumpaner greps i närområdet och anhölls senare misstänkta för grov stöld. En av männen är i 20-årsåldern och de övriga är tonåringar. Ytterligare en minderårig man greps men eftersom han visade sig vara efterlyst så omhändertogs han av en annan myndighet.

Polisen utreder nu om de unga männen kan kopplas till fler brott.

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet. Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG