En av polisanmälningarna rör skadegörelse av säkerhetsutrustning på arbetsplatsen vid Linnéplatsen. Foto: Mostphotos

Efter hoten: Västlänkenpersonalen erbjuds stöd

Hot, trakasserier och skadegörelse har blivit vardag för personal som arbetar med projektet Västlänken. Flera händelser har polisanmälts.

  • Publicerad 05:30, 19 sep 2018

Medarbetare från projektet Västlänken vittnar om hot och trakasserier de utsatts för i sin yrkesroll. Flera händelser har lett vidare till polisanmälningar. Enligt Agneta Eklund, kommunikatör för Västlänken, har det förutom hot och trakasserier även förekommit skadegörelse av säkerhetsutrustning för en entreprenör vid Linnéplatsen, vilket GT var först med att rapportera om.

– Vi har sedan tidigare polisanmält flera ärenden och har flera incidenter som vi nu håller på att sammanställa. Det kan också finnas flera händelser i varje anmälan. Dessutom samlar vi in information från våra entreprenörer över vad som skett i anslutning till deras arbetsplatser, säger Agneta Eklund.

Läs också: "En systematisk utmålning av oss som våldsamma"

Enligt henne började trakasserierna för ungefär ett år sedan och hon berättar att även hon utsatts för verbala trakasserier.

– Detta är något som mer eller mindre finns med hela tiden om man arbetar med projektet Västlänken. Sedan beror det naturligtvis på vem man är och vilken roll man har, om man uttalar sig i media och så vidare. Då är sannolikheten större att man känner av det. Vi pratar mycket om det och det finns stöd att få. Det fick jag när jag utsattes, säger Agneta Eklund.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

"100 procent passion och lokalt engagemang"

Chefredaktören. Trots coronakrisen fortsätter vi att leverera högkvalitativ lokal journalistik hem till dig varje vecka. Även om tidningen inte är lika lokallokal som du är van vid.fredag 10/4 10:50

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57