PÅVERKAN. Stängningen av Varmbadet under nästan ett års tid har har påverkat simskola, familjebad, remissbad och vattengympa. Foto: Mostphotos

Efter hudutslagen: Då öppnar varmbadet på Valhalla igen

I januari fick två simlärare på Valhalla utslag på kroppen. Varmbadet stängdes, men öppnas nu upp igen – trots att man inte kommit fram till orsakerna till simlärarnas besvär.

  • Publicerad 06:10, 13 jul 2019

Varmbadet på Valhalla har varit stängt i nästan ett år. För ett halvår sedan öppnade de upp bassängen efter renoveringsarbeten, men stängde direkt efter att två simlärare fått utslag på händer, ovansidan fötter, knän och rygg. Sedan dess har fastighetsägaren Higab genomfört en utredning som nu är klar.

– Vi har trots omfattande undersökningar tyvärr inte kommit fram till orsakerna bakom de två simlärarnas besvär. Om det funnits något ämne i eller vid varmbassängen som orsakat reaktionerna finns det inga spår av det nu, säger Higabs projektledare Jan Larsson i ett pressmeddelande.

Trots att simlärarnas problem vid kontakt med vatten har kvarstått öppnar varmbadet upp igen för allmänheten i slutet av augusti. Redan nu drar simskoleverksamheten igång i bassängen.

– Vad våra simlärare drabbades av kanske vi aldrig får klarlagt och det är så klart ledsamt. De är fortsatt sjukskrivna. Nu ser vi framåt och gläds med att Varmbadet är säkrat och att vi kan starta våra simkurser i höst, säger Tina Heiker Hult som är verksamhetschef på Svenska Livräddningssällskapet i Göteborg.

Den långa stängningen av varmbadet har påverkat många av Valhallabadets verksamheter.

– Vi tror att vi gått miste om cirka 50 000 besökare under den här tiden. Nu hoppas vi att besökarna återigen ska hitta hit efter sommaren. Sen har det naturligtvis påverkat ekonomiskt också, exakt hur mycket vet vi inte ännu, säger verksamhetschefen på Valhalla, Pierre Solberg.