Föräldrailska. Denises son, fem år, blev inlåst av förskolevikarie. Arkivbild. Foto: Mostphotos

Efter inlåsningen – nu rasar föräldrarna mot skolan

I mars låstes Denise Cans femårige son in i ett rum på sin förskola efter att ha kastat leksaker omkring sig. Nu går förskolans föräldrar samman mot ledningen och kritiserar den oroliga situationen.

  • Publicerad 14:33, 20 apr 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Han var jätteledsen för att han gjort fel och förstod inte att det i själva verket var personalen som gjort fel, berättar Denise Can.

För drygt en månad sedan gjorde Denise en anmälan till barn- och elevombudsmannen om att hennes son blivit inlåst i ett rum på Hyltevägen 1:s förskola efter att ha betett sig stökigt.

Läs även: Förskolevikarie låste in stökigt barn

– Det är inte första gången som man låser in barn på det här viset, förra gången det hände krossade ett barn ett fönster för att komma ut, säger Denise.

Efter den senaste incidenten har nu samtliga föräldrar på förskolan gått samman och konfronterar ledningen för deras brist på struktur och ledarskap.

– De flyttar runt personalen och det är alltid nya vikarier inne och vi får ingen information från ledningen. Det finns inget som rättfärdigar att man låser in barn och det är ofattbart att det händer, säger Denise.

Stadsdelens områdeschef för förskola, Elisabeth Andreasson, berättar att hon har känt till att förskolan har haft svårt att upprätthålla en bra miljö.

– Jag vet att det är många vikarier i omlopp på förskolan och att det har bidragit till att strukturen på avdelningen försämrats. Just att det inte finns tillräckligt många ur den ordinarie personalen för vikarierna att luta sig mot, säger Elisabeth Andreasson.

Har det skett fler incidenter när barn har blivit inlåsta i rum?

– Det kan inte konstateras men efter att det här hände så har jag fått uppgifter om att det är fler saker som inte har gått rätt till.

Vad gör man från stadsdelen efter det här?

– Vi stöttar förskolechefen och förskolan med special pedagoger och en psykolog och jag kommer fortsätta att följa förskolans utveckling på nära håll med kontinuerliga avstämningar, avslutar Elisabeth Andreasson.

Vi har försökt att nå förskolechefen Kerstin Kvinné för en kommentar men utan framgång.

Vi är GBG

    Vi är GBG