Backar. Liseberg slopar krav om årskort för att boka konsertbiljett till Stora och Lilla scenen. Foto: Mostphotos

Efter kritiken: Liseberg slopar krav om årspass för konsert

Liseberg backar om kravet på årskort för att gå på konsert. Men besökarna måste fortfarande betala extra för en konsertbiljett.

  • Publicerad 11:18, 4 maj 2022

Kritiken var hejdlös när Liseberg införde krav på årspass för att kunna gå på konsert i sommar.

Liseberg tar extra betalt för konserterna i sommar

Nu meddelar nöjesparken kravet på årspass slopas efter feedback från gästerna.

– Den nya modellen arbetades fram i en tid som var kraftigt påverkad av pandemin och de förutsättningar som rådde då. Vi ser nu, när vi kommit ut på andra sidan, att det finns försvårande inslag, som till exempel två bokningsflöden, som gör det allt för komplicerat för våra gäster, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg i ett pressmeddelande. 

Förbokning kvarstår

Den speciella konsertbiljetten för 50 eller 100 kronor, som också lanserades i vår, kommer besökarna däremot fortfarande få betala. 

Anledningen till att avgiften kvarstår är främst ekonomisk, uppger nöjesparken. 

– Det har blivit allt dyrare att bedriva konsertverksamhet och vi behöver ta ut en mindre avgift för biljetterna. Skall vi i fortsättning ha konserter på Liseberg, så måste vi hitta en ekonomisk modell som fungerar långsiktigt, säger Andreas Andersen.

Så funkar det:

En konsertgäst kommer även med de nya reglerna att behöva lösa någon form av entré till parken, men får välja den biljettyp som passar gästen.

Förändringen gäller samtliga konserter på Stora och Lilla Scenen under 2022.

För konsert på Stora eller Lilla Scenen kvarstår kravet om förbokad konsertbiljett – en kostnad på 50 kr för ståplats och 100 kr för sittplats, på de konserter som erbjuder det alternativet.

Kravet på särskild dansbiljett stryks också.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Diskokungen firar 50 med George Michael-show

Nöje Turné. Andreas Lundstedt ger sig själv bästa födelsedagspresenten Nyligen fyllde Andreas Lundstedt 50 år. Den förre Alcazarmedlemmen gav sig då den bästa presenten: en George Michael-show. Turnéstart i höst på Stora Teatern i Göteborg.onsdag 25/5 18:20

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20