FALSKT ALARM. Ett misstänkt farligt föremål fick polisen att spärra av flera gator i Brämaregården. Foto: Lina Persson

Efter lugna sommaren – åter oroligt på Hisingen

Mord, skottlossning och misstänkt farligt föremål. Det har varit lugnt på Hisingen en tid, men på senare tid har det varit en del bakslag.

  • Publicerad 14:00, 29 dec 2018

– Visst, sådant här kan hända överallt. Men det har hänt väl ofta här den senaste tiden, säger en boende på Myntgatan i Brämaregården, som Göteborg Direkt pratar med.

För tre veckor sedan kom hon inte in i sin lägenhet efter jobbet. Polisen hade då spärrat av Myntgatan efter att ett misstänkt farligt föremål hittats i området. Det visade sig senare vara falskt alarm men en skottlossning i området, nära Bravida arena, kvällen innan bidrog till kvinnans känsla.

LÄS MER: Misstänkt föremål på Hisingen – boende evakueras

Polisen på Hisingen har tidigare varit tydlig med att de anser att deras systematiska arbete har givit resultat. De har jobbat på rätt platser mot rätt individer och har på så sätt flera gånger kunnat hindra de mest brottsaktiva från att begå brott.

– Nu har det ökat igen men jag kan inte säga exakt varför det har hänt just nu. Det kan finnas flera anledningar, som oegentligheter i konstellationerna, till vad som triggar igång det, säger Anna Sandén som är biträdande lokalpolisområdeschef på Hisingen. Men vi har fortfarande god överblick över vilka som ingår i konstellationerna och vi är väldigt aktiva i det brottsförebyggande arbetet.

LÄS OCKSÅ: Lugn sommar för Hisingspolisen

Efter en relativt lugn sommar avled en man i slutet av september efter att ha skjutits med flera skott i norra Biskopsgården. I mitten av november hände det igen, en man i 25-årsåldern sköts till döds i Biskopsgården, bara några veckor efter att en tonåring skjutits i båda benen i samma område.

LÄS MER: Efter mordet – så jobbar polisen i Biskopsgården

För tre veckor sedan fick polisen larm om en misstänkt skottlossning i närheten av Bravida arena. Vittnen hade sett hur en person lyckades undkomma skott och inte långt från Wieselgrensplatsen hittade polisen två tomhylsor och en patron.

LÄS MER: Fyra anhållna efter skottlossning på Hisingen

Anna Sandén kan inte i nuläget säga om händelserna på Hisingen den senaste tiden har något samband, men vill vara tydlig på en punkt:

– Hisingsbor behöver inte vara oroliga, vi är där ute och jobbar för att öka tryggheten. Det är ett prioriterat arbete för oss, säger Anna Sandén. Vi försöker vara på de här platserna, men vi kan tyvärr inte vara överallt hela tiden.

Vi är GBG