Svarar. I kväll kan du chatta med polisen om våldtäkter och sexuella trakasserier. Annika Johansson, Monica Wallenius och Anna Lindström svarar på frågor. Foto: Fredrik Svedemyr

Efter metoo: Polisen chattar om våldtäkt och sexuella ofredanden

I kväll svarar polisen på frågor kring sexuella trakasserier i en chatt på sociala medier. Du som har utsatts för våldtäkt eller sexuella ofredanden bör kontakta polisen så snart som möjligt, är uppmaningen från polisen.

  • Publicerad 16:09, 7 dec 2017

I kväll, den 7 december mellan klockan 17 och 19, svarar polisen på frågor om våldtäkt och sexuella ofredanden i en chatt via polisens Facebook.

Det är med anledning av höstens metoo-kampanj som sexuella trakasserier uppmärksammas på flera håll i samhället, på allt från arbetsplatser till skolor.

Läs mer:Göteborgspolis: Fler anmälda sexbrott efter #MeToo

– Vi jobbar ständigt med de här frågorna men det har aktualiserats nu, säger Monica Wallenius, utredare grova brott Storgöteborg.

De som medverkar i chatten är Annika Johansson, förundersökningsledare grova brott, Monica Wallenius, utredare grova brott Storgöteborg och Anna Lindström, nationell verksamhetsutvecklare på Utvecklingscentrum Väst, polisområde Storgöteborg. 

– Vi kan svara på frågor eller hjälpa dig att få den hjälp och det stöd du behöver.Vi gör allt för att det ska kännas tryggt att vända sig till polisen, säger Anna Lindström på polisens hemsida.

Chatten hittar du på: Polisens Facebook

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG