Initiativ. Eva Norrman Chawki bor i närheten av platsen där mordet begicks. Nu har hon dragit ihop en manifestation som sker under torsdagskvällen. Foto: Lovisa Hansson/Montage

Efter mordet: Anordnar manifestation för att hedra avlidna kvinnan

För att hedra den kvinna i 40-årsåldern som mördades på Långströmsgatan i helgen anordnas ikväll en manifestation. Eva Norrman Chawki, som bor i området, är initiativtagare.

  • Publicerad 12:17, 4 aug 2022

Med start klockan 19 ikväll sker en manifestation i Lundby för att hedra den kvinna som avled i lördags. Eva Norrman Chawki, som bor i närheten av mordplatsen, är initiativtagare till manifestationen.

– Jag kände inte kvinnan personligen, men har pratat med andra som gjorde det och som har berättat att hon var en fin granne. Jag kände att jag var tvungen att göra något, säger Eva Norrman Chawki.

Det var i lördags som den nu avlidna kvinnan och en man som hon var i sällskap med blev påkörda på Långströmsgatan.

Bröder häktade efter mordet på Hisingen

Efter vittnesuppgifter fattade polisen misstankar om att det inte var en olyckshändelse och började utreda händelsen som mord samt försök till mord.

– Hon hade inte gjort något mot någon, hon ville bara leva sitt liv med den hon älskade, säger Eva Norrman Chawki och refererar till det möjliga hedersmotivet bakom dådet som polisen utreder.

Hur har du märkt av stämningen i området nu efteråt?

– Jag har upplevt att det är lite färre folk som är ute. Men om det beror på vad som hänt kan jag inte veta så klart.

Samling vid Eketrägatan

För att informera om manifestationen har Eva Norrman Chawki satt upp flera lappar i området samt delat eventet i olika grupper på Facebook.

De som vill delta i manifestationen samlas utanför vänthallen på hållplats Eketrägatan för att tillsammans gå den korta sträckan till Långströmsgatan.

– Tystnad kan tolkas som likgiltighet och att man har börjat acceptera att sådana här saker sker. Jag vill visa att vi som bor här tar avstånd. För det kan inte bara bli ännu en siffra i statistiken, säger Eva Norrman Chawki.

Vi är GBG