nöjd på det stora hela. Jörgen Thorén, lokal­polisområdeschef på Hisingen. Foto: Lina Persson

Efter mordet – så jobbar polisen i Biskopsgården

Mannen som sköts ihjäl i norra Biskopsgården förra torsdagen är fortfarande inte identifierad. Polisen ser händelsen som ett bakslag i ett i övrigt lyckat arbete i området den senaste tiden.

  • Publicerad 13:42, 27 sep 2018

Vid 22-tiden på torsdagskvällen den 20 september avled en man efter att ha skjutits med flera skott utomhus på Dimvädersgatan i norra Biskopsgården.

Läs också: Man skjuten på öppen gata i Biskopsgården

Mannen är fortfarande inte identifierad och polisen arbetar brett i sin utredning.

– Vi utreder många spår nu. Men det har hög sekretess, säger Göran Sundström, utredare vid Grova brott på polisen i Göteborg.

Inledningsvis efterfrågade ni tips om en silverfärgade kombi – har ni hittat den?

– Nej, det har vi inte gjort. Den, precis som andra tips och iakttagelser i ärendet, är vi naturligtvis intresserade av, säger Göran Sundström.

Den senaste tiden har det varit relativt lugnt i Biskopsgården. Enligt polisen är den öppna narkotikahandeln i princip borta och många kriminella har lagförts för olika brott.

– Vi har gjort ett omfattande arbete i Biskopsgården som har gett goda resultat. Vi är också medvetna om att vi kommer få ett och annat bakslag och detta är ett bakslag givetvis. Däremot är det viktigt att säga att det fortfarande är ett fåtal kriminella som står för problemen, säger Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef på Hisingen.

Är ni redo när flera av de här individerna släpps efter sina fängelsestraff?

– Vi hoppas givetvis att man efter ett fängelsestraff har andra tankar och inte hamnar på samma ställe igen. Men det är klart att vi har jättekoll på dem som släpps fria. Sedan handlar det inte om punktbevakning dygnet runt, det finns det inte resurser till. Vi ska jobba mot rätt personer och rätt platser.

Vi är GBG