Foto: Kriminalvården

Efter mordförsöket: Mötte förövaren i matkön på häktet

Först knivhögg gärningsmannen en annan man två gånger. Sedan placerades de på samma avdelning på häktet i Göteborg. Nu kritiserar Justitieombudsmannen häktet för placeringen.

  • Publicerad 11:20, 5 jul 2018

I mars 2016 högg en ung man en annan ung man två gånger med kniv i axeln och i buken. Gärningsmannen dömdes till sju års fängelse för bland annat mordförsök.

Under den efterföljande sommaren placerades de båda männen av misstag på samma avdelning på häktet i Göteborg. När de möttes i matkön slog den dömde förövaren den andra mannen i nacken.

Läs också: Personalen larmar om situationen på häktet i Göteborg

I en anmälan om händelsen beskriver mannen hur han fick panik, blev rädd och sprang från platsen.

Offret hade tidigare vädjat om att inte flyttas till samma avdelning som mannen som hade försökt att mörda honom.

Kriminalvården förklarar händelsen som att offret hade uppgett fel namn på gärningsmannen och att de båda männen därför av misstag placerades på samma avdelning.

Nu riktar Justitieombudsmannen (JO) kritik mot Kriminalvården för placeringen. Enligt JO borde det ”ha gått att förutse att denna placering var riskfylld”.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG