Polisen hoppas slippa bråk när IFK och AIK drabbar samman på Gamla Ullevi ikväll. Foto: Mostphotos

Efter mutskandalen: Ikväll blir stormötet av

Det förra mötet mellan rivalerna sköts upp efter misstankar om matchfixning. Ikväll drabbar IFK Göteborg och AIK samman på Gamla Ullevi. "Det finns risk för ordningsstörningar eftersom det finns gamla motsättningar", säger Anders Hallesjö, supporterpolis i Göteborg.

  • Publicerad 15:04, 10 aug 2017

Det var den 18 maj som Svenska fotbollförbundet ställde in stormötet efter uppgifter om att en AIK-spelare erbjudits två miljoner kronor för att förlora matchen. I mitten av juni delgavs en tidigare spelare i Stockholmslaget misstanke om mutbrott. Nu har utredningen växt efter att ytterligare en före detta elitspelare i fotboll delgivits misstanke om samma brott. Men att den, i elitsammanhang, unika situationen skulle påverka kvällens möte mellan IFK Göteborg och AIK tror inte polisen.

– Jag vet att AIK-supportrarna varit lite sura efter förra matchen, men jag tror inte att det påverkar så mycket idag. Nu blir det nog mer fokus på det sportsliga eftersom båda lagen behöver poängen. Men vi får ta höjd för att det kan bli värre än ett möte med Sundsvall, säger Anders Hallesjö.

Arrangörer och polis räknar med fullsatta läktare och runt 1 000 tillresta gnagare. För att slippa trängsel och stök uppmanas därför besökare att vara på plats i god tid före avspark.

Förra gången planerade supportrarna ett slagsmål som ni lyckades förhindra. Hur ser risken ut för nya oroligheter?

– Det är en risk som finns hela tiden och som vi tar med i insatsplaneringen. Vi värderar all information vi får och skulle de här grupperingarna mötas på stan kan det uppstå något eller inte. Men i grunden blir det nog en bra tillställning och skulle man se något behöver man inte sticka in näsan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG