Bombhot. Bomben i på Briljantgatan var skarp, bekräftar polisen. Foto: Gabriel Tjulander

Efter nattens skjutning – nu utreds samband med bomb

Efter måndagens skjutning i Tynnered kommer polisen nu att titta närmare på om händelsen kan ha ett samband med tidigare händelser i området, bland annat den bomb som hittades under grannfastigheten i förra veckan.

  • Publicerad 09:59, 17 apr 2018

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson. Foto: Polisen

LÄS MER: Skjutning mot lägenhet i Tynnered – skotthål i fönstret

Det var vid 23-tiden igår kväll som flera boende på Briljantgatan larmade om skottlossning. På plats kunde polisen konstatera att flera skott avlossats mot en lägenhet i bottenplan där fem personer befann sig.

– Vi vet inte om detta var en familj eller kompisar, vad jag vet fanns det inga barn i lägenheten. Det är sådant som kommer fram under dagen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Ärendet hanteras nu av sektionen för grova brott, och enligt honom kommer man att titta på om det kan finnas ett samband med tidigare händelser i Tynnered, bland annat den bomb som hittades i en krypgrund på Briljantgatan så sent som förra veckan.

LÄS MER: Bomben i Tynnered var skarp

– Bomben hittades ju i grannfastigheten. Man kommer att åka ut och göra en teknisk undersökning på plats idag och jag skulle tro att det blir dörrknackning också, säger han.

Området har de senaste åren skakats av flera obehagliga händelser, och polisen kommer även att titta på om det kan sättas i samband med det dubbelmord som ägde rum hösten 2016, enligt Thomas Fuxborg.

Då sköts två unga killar till döds på en lekplats vid Briljantgatan.

– Vi håller på att titta på om det kan finnas ett samband mellan de händelser som skett därute, säger han.

Har ni någon misstanke om vem som ligger bakom gårdagens skjutning?

– Nej, folk har hört att det är skott som avlossas men mig veterligen så var det ingen som såg det här. Det hände sent och jag vet inte vad det finns för typ av belysning på platsen, säger han.

Det måste finnas en oro i området efter allt som inträffat?

– Ja det är klart, vi märker av det. Vi hittade bomben förra veckan och det är klart att det blir oroligt. Jag vet ju att förra veckan var Tynnered kyrka öppet för de boende. Om vi ska ha någon form av trygghetsskapande närvaro i form av uniformerad polis är sådant vi får titta på under dagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG