Foto: Mostphotos

Efter oroligheterna: MP vill flytta KS till Angered

De senaste dagarnas oroligheter i Angered har skapat stor otrygghet i området. För att visa solidaritet vill Miljöpartiets kommunalråd Karin Pleijel att onsdagens kommunstyrelsemöte flyttas till Angered.

  • Publicerad 14:32, 28 aug 2020

Det är de laglydiga göteborgarna som drabbas hårt av de kriminellas agerande.

Karin Pleijel (MP) kommunalråd. Foto: Catharina Fyrberg

Efter oroligheterna i Angered där kriminella upprättat vägspärrar och skolpersonal kidnappats känner sig många otrygga i området.

– Just nu känner jag mig mest förbannad, detta är helt bisarrt. Som ett förslag för att visa solidaritet har jag önskat att vi flyttar onsdagens kommunstyrelsemöte till Angered. Jag känner att stadens högsta politiska ledning måste vara på plats, säger Karin Pleijel kommunalråd i opposition för Miljöpartiet i Göteborg, i ett pressmeddelande.

På onsdagens kommunstyrelsemöte i Göteborg ska även Inrikesminister Mikael Damberg närvara.

I samband med att kriminella satte upp vägspärrar i nordöstra Göteborg för att kontrollera vilka som körde in och ut omhändertogs 26 personer av polisen. Sedan dess har polisen genomfört ett stort antal kontroller av personer och fordon i området. Flera brott har rapporterats, bland annat fyra grova vapenbrott.

– Det är de laglydiga göteborgarna som drabbas hårt av de kriminellas agerande. Polisen arbetar stenhårt för att utreda de våldsbrott som inträffat, förhindra ytterligare våldsdåd och skapa trygghet för invånarna, säger polisens kommenderingschef Dan Windt, i ett uttalande.

Sedan i måndags har Göteborgspolisen en så kallad särskild händelse vilket innebär att de har tillgång till resurser från hela regionen om det skulle behövas.

Misstänkta brott, beslag och frihetsberövade 22/8-27/8

4 grova vapenbrott, 3 misstänkta frihetsberövade

1 olaga frihetsberövande/grovt övergrepp i rättssak; 2 misstänkta frihetsberövade

4 narkotikabrott

4 pistoler i beslag

500 gram amfetamin och en mindre mängd cannabis i beslag

26 personer omhändertagna enligt PL § 13

Källa: Polisen

Visa merVisa mindre