Trygghetssatsning. Angered lägger 1,5 miljoner på trygghet.

Efter oron: Angered satsar 1,5 miljoner på trygghet

Efter senaste tidens oroligheter i Angered har stadsdelsnämnden beslutat att satsa ytterligare 1,5 miljoner kronor på trygghetsskapande åtgärder.

  • Publicerad 14:47, 9 sep 2020

Både polis och bostadsbolag gör redan mycket men jag tycker att man allmänt ska förstärka resurserna.

Angered. Johan Fält (M), ordförande i SDN Angered. Foto: Göteborg Stad

– Det är många, både boende och personal som är oroliga i Angered. Därför var det viktigt att komma igång med förstärkta åtgärder direkt, säger Johan Fält (M), ordförande i Angereds stadsdelsnämnd.

De extra pengarna kommer bland annat gå till våldsförebyggande arbete riktat till barn och unga genom ökade resurser till fritidsgårdar och fältassistenter.

Det satsas även på omhändertagande och uppföljning av orosanmälningar som kommer in kopplat till den senaste tidens händelser.

– Vi tror att orosanmälningarna kommer att öka och vi ser tendenser på det redan. Dels är det polisen som anmäler när de hittar unga vid olika tillslag, dels är det föräldrar som har barn som ängar sig åt kriminell verksamhet som är oroliga. Då är det viktigt att vi snabbt kan ta hand om dem, säger Johan Fält.

Avhopparverksamheten får också ökade resurser.

– Det innebär att vi tar hand om kriminella som vill lämna det livet.. Det finns en del som vill hoppa av och då är det viktigt att vi kan hjälpa dem. De lever också i en ganska otrygg situation.

Polisen kraftsamlar mot gängen – flera omhändertagna

Hoppas fler tar efter

Ett annat område som får mer pengar är förvaltningens arbete mot otillåten påverkan.

Det innebär att förebygga att personer genom exempel hot mot tjänsteman kräver ökade bidrag eller andra förmåner som de inte har rätt till.

Johan Fält hoppas att fler aktörer tar efter och sätter ner foten i Angered.

– Vi hoppas att fler ska göra insatser. Både polis och bostadsbolag gör redan mycket men jag tycker att man allmänt ska förstärka resurserna för att markera att det här accepterar vi inte.

Tror ni att pengarna räcker?

– Vi har redan verksamhet inom alla dessa områden nu förstärker vi upp. Det är 1,5 miljoner kronor på tre månader vilket motsvarar på årsbasis 6 miljoner.

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40