IFK Göteborgsupportern Robin Christensen var besviken efter matchen. Foto: Robin Christensen

Efter raketskandalen – matchen spelas klart utan publik

Det var upplagt för folkfest. Det första derbyt mellan IFK Göteborg och Gais sedan 2012. Men festen avbröts efter en raketstorm från IFKs supporterled. – Nu gäller det att ställa folk till svars för sina handlingar, säger Max Markusson, klubbdirektör i IFK Göteborg.

  • Publicerad 08:28, 26 feb 2019

Måndagkväll på ett fullsatt Bravida Arena. IFK Göteborg stod som hemmalag i cupmötet mot Gais. Stämningen var god och inramningen ovanlig för Häckens hemmaborg.

Efter en mållös första halvlek ställde spelarna upp på nytt. Domaren Glenn Nyberg hann knappt blåsa igång andra innan han fick blåsa av igen. IFK Göteborg-fans avfyrade raketer mot innerplan och matchen avbröts. Spelarna togs av. Gais-målvakten Marko Johansson tog sig för örat och fick sjukvård.

Många supportrar hade redan lämnat arenan när beskedet kom en timme senare - matchen skulle inte återupptas under kvällen.

En som hade hoppats på en folkfest var blåvittsupportern Robin Christensen.

– Jag är mest besviken på läktarkulturen. Man förstår att alla vill ha go stämning och att det är triggat i båda leden. Detta skulle bli en folkfest vi alla väntat på. Någonstans måste man sluta lägga allt samvete på SvFF som står för säkerhet och trivsel på arenan och gå till de egna leden. Situation igår skadar ett klubbmärke mer än det ger go stämning på matchen, säger han.

Trots att pyrotekniken kom från IFK Göteborgs läktare tilldelas inte Gais segern. I stället kommer matchen spelas klart idag, tisdag klockan 14, utan publik.

Derbyt ställs in – Gais ställer inte upp

– Nu gäller det att ställa folk till svars för sina handlingar. Vi har ett fantastiskt förhållande till våra fans. Förra året bar de oss hela vägen och vi hoppas att de ska stötta oss i år också. Det här rör inte alla fans. Det är en gruppering som fattar det här beslutet och det är inte acceptabelt, säger Max Markusson, klubbdirektör i IFK Göteborg på föreningens hemsida.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11