Efter Ullevisuccén – ingen gratis storbildsvisning på lördag

Trots svenska framgångar i fotbolls-VM blir det ingen fortsatt gratis storbildsvisning på Ullevi på lördag. Arenan måste förberedas för Ed Sheerans konserter nästa vecka.

  • Publicerad 13:15, 4 jul 2018

Under hela fotbolls-VM har göteborgarna gratis kunnat följa Sveriges framgångar i mästerskapet på storbildsskärm på Ullevi. Inför kvartsfinalen mot Schweiz stängdes portarna en halvtimme innan matchstart. Drygt 16 000 innebar fullsatt.

Läs också: Tusentals missar VM på Ullevi

– Det var tråkigt att alla inte kom in men det var något vi var tvungna att göra av säkerhetsskäl. Vi har bara en skärm och månar om säkerheten för de inne på arenan och hoppas att de andra hittade någon annanstans att se matchen innan avspark, säger Thomas Walfridsson, projektledare på Got Event.

Stängda entréer stoppade inte alla. Flera personer klättrade över för att kunna ta sig in och se matchen.

– Det några grupperingar som försökte det men polis var på plats och kunde ta hand om den delen. De hänvisades ut igen. Sedan slank väl några in ändå men det finns på övervakningskameror, säger Thomas Walfridsson.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I övrigt går det inte att bortse ifrån att storbildsvisningana på Ullevi har varit en stor succé med fullsatt de tre sista matcherna.

– Det var en fantastisk stämning. Hela Sverige kokar! Då är det extra roligt att kunna se matchen på en arena som för 60 år sedan hade VM live. Alla möjliga målgrupper och åldrar var på Ullevi. Jag har faktiskt inte varit med om något liknande. Det fanns supportrar till andra länder på plats också men det blev inte några störningar. Man omfamnade varandra och hade en gemensam kärlek till fotboll, säger Thomas Walfridsson.

Svensk succé mot Schweiz innebär kvartsfinal på lördag mot England. Men succén på Ullevi är över för den här gången. Nästa vecka spelar Ed Sheeran på arenan och redan nu måste scenen byggas upp.

– Vi tömde allt vårat under natten och sedan klockan sju i morse tar nästa arrangör över. Det tar tid att rodda, bygga scenen och täcka gräset, säger Thomas Walfridsson.

Hur känns det att ni inte kan visa matchen på lördag?

Det är synd givetvis, vi hade gärna fortsatt nu när det går så bra för Sverige. Men den här bokningen har legat väldigt länge.

Got Event har tittat på alternativa lösningar för att visa matchen men utan att hitta något.

– Vi har kollat samtliga arenor som exempelvis Gamla Ullevi, Valhalla och Scandinavium, men allt har varit uppbokat. Tyvärr, jag önskar vi hade haft något, säger Lotta Nibell, vd på Got Event.

I nuläget har inte Göteborgs Stad några planer på att visa matchen gratis på storbild någon annan stans heller. Göteborgarna hänvisas i stället till andra initiativ. Här hittar du några: Superguide: Här kollar du VM tillsammans

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG