Demokraterna. Henrik Munck tillsammans med Veronica Öjeskär, Jahja Zeqiraj (har lämnat) och Martin Wannholt under en pressträff, 2019 inför budgetåret 2020. Foto: Johanna Roos (arkivbild)

Efter uteslutningen: Munck tror på lösning

Demokraternas partistyrelse har beslutat att med omedelbar verkan utesluta Henrik Munck. ”Olyckligt på flera sätt”, säger kommunalrådet själv om beskedet.

  • Publicerad 13:08, 21 sep 2021

Det här handlar inte bara om mig, utan det finns större frågeställningar som behöver redas ut inom partiet.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det var under måndagen som Demokraternas partistyrelse meddelade beslutet att med omedelbar verkan utesluta kommunalrådet Henrik Munck. Orsaken är personalproblem som inte har gått att lösa, uppger partiet.

Förtroendet mellan ledningsgrupp, majoriteten i styrelsen och Henrik är förbrukat. Det finns därmed inga möjligheter till någon form av framtida förtroendefullt samarbete", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Men Henrik Munck håller inte med och har inte gett hoppet om Demokraterna.

– Jag tror fortfarande att det går att reda ut. Det är olyckligt på flera sätt men mitt agerande har varit i linje med den rådande organisationskulturen och därmed kan det inte vara grund för uteslutning, säger han.

Interna problem

Han menar att Demokraterna har större interna problem som måste lösas.

– Det här handlar inte bara om mig, utan det finns större frågeställningar som behöver redas ut inom partiet. Kulturen inom partiet behöver förbättras och hur vi jobbar som organisation behöver förbättras.

Utslutningen innebär att Henrik Munck sitter kvar på sina poster inom kommunpolitiken men då som politisk vilde.

Ser du dig fortfarande som Demokrat?

– Jag sitter på mandat för Demokraterna och uppfattar ett brett stöd från många Demokrater.  Vi har inga olika politiska uppfattningar. Jag vill fortsätta bidra till Göteborgs utveckling.

Demokraternas partistyrelse har tidigare erbjudit Henrik Munck ett frivilligt avvecklings- och omställningspaket. Men Henrik Munck har valt att inte godta detta.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39