Demokraterna. Henrik Munck tillsammans med Veronica Öjeskär, Jahja Zeqiraj (har lämnat) och Martin Wannholt under en pressträff, 2019 inför budgetåret 2020. Foto: Johanna Roos (arkivbild)

Efter uteslutningen: Munck tror på lösning

Demokraternas partistyrelse har beslutat att med omedelbar verkan utesluta Henrik Munck. ”Olyckligt på flera sätt”, säger kommunalrådet själv om beskedet.

  • Publicerad 13:08, 21 sep 2021

Det här handlar inte bara om mig, utan det finns större frågeställningar som behöver redas ut inom partiet.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det var under måndagen som Demokraternas partistyrelse meddelade beslutet att med omedelbar verkan utesluta kommunalrådet Henrik Munck. Orsaken är personalproblem som inte har gått att lösa, uppger partiet.

Förtroendet mellan ledningsgrupp, majoriteten i styrelsen och Henrik är förbrukat. Det finns därmed inga möjligheter till någon form av framtida förtroendefullt samarbete", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Men Henrik Munck håller inte med och har inte gett hoppet om Demokraterna.

– Jag tror fortfarande att det går att reda ut. Det är olyckligt på flera sätt men mitt agerande har varit i linje med den rådande organisationskulturen och därmed kan det inte vara grund för uteslutning, säger han.

Interna problem

Han menar att Demokraterna har större interna problem som måste lösas.

– Det här handlar inte bara om mig, utan det finns större frågeställningar som behöver redas ut inom partiet. Kulturen inom partiet behöver förbättras och hur vi jobbar som organisation behöver förbättras.

Utslutningen innebär att Henrik Munck sitter kvar på sina poster inom kommunpolitiken men då som politisk vilde.

Ser du dig fortfarande som Demokrat?

– Jag sitter på mandat för Demokraterna och uppfattar ett brett stöd från många Demokrater.  Vi har inga olika politiska uppfattningar. Jag vill fortsätta bidra till Göteborgs utveckling.

Demokraternas partistyrelse har tidigare erbjudit Henrik Munck ett frivilligt avvecklings- och omställningspaket. Men Henrik Munck har valt att inte godta detta.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47