Tacksam. Andrea Ricci Persson i Frölunda tackar för allt stöd i form av ekonomisk hjälp, meddelanden, brev och blommor. Foto: Johanna Roos/Privat

Efter vräkningshotet: Okänd hjälte betalade räkningen

Efter Göteborg Direkts artikel om Andrea Ricci Persson i Frölunda, som hotades av vräkning efter att ha sågat ner en buske, har stödet strömmat in. Räkningen är nu betald – tack vare en okänd hjälte.

  • Publicerad 16:20, 1 jul 2020

Alla är mina personliga hjältar som jag aldrig kommer att glömma.

Efter att Andrea Ricci Perssons barn fått allergiska reaktioner med eksem och andningssvårigheter av pollen från en ormhasselbuske vid familjens uteplats på Smyckegatan i Frölunda bad hon hyresvärden om hjälp med att få den borttagen.

När responsen uteblev och besvären fortsatte tog hon till sist saken i egna händer och sågade ner den.

När hon kort därpå fick ett brev från Stena Fastigheter med hot om vräkning och en faktura på 9 000 kronor för en ny buske fick hon en chock.

Hon hotas av vräkning – för nedsågad buske

Till slut förhandlade Stena ner avgiften till 2 600 kronor. Men med en redan pressad ekonomi och utebliven inkomst till följd av coronakrisen visste hon fortfarande inte hur hon skulle få ihop pengarna.

Spreds över Atlanten

Efter artikeln har stödet för Andrea strömmat in.

– Jag är helt överväldigad. Jag har fått brev, blommor, människor har kontaktat mig på mail och sociala medier.

Och inte nog med det.

– Räkningen betalades av en vänlig själ som inte ville att vi skulle behöva tänka på detta under sommaren. Alla är mina personliga hjältar som jag aldrig kommer att glömma.

Hon säger att det känns fint att veta att det finns människor som ställer upp och historien har till och med spridit sig över Atlanten.

– Jag blev kontaktad av en från USA och en från Argentina, svenskar som flyttar dit.

Vi är GBG