NY ADRESS. Den planerade simhallen i Östra Göteborg var tänkt att byggas vid Kortedalavallen nu är förslaget att bygga den vid Isdala istället. Foto: Mostphotos

Efterlängtad simhall flyttas – ersätter ishall

Beskedet om en simhall vid Kortedalavallen kom efter många års kamp. Nu ändras placeringen för att påskynda bygget. Men trots flytten kommer Kortedalaborna få vänta längre än beräknat.

  • Publicerad 06:00, 1 mar 2020

Boende i Kortedala och Bergsjön har länge efterfrågat en simhall i området.

I slutet av 2018 kom glädjebeskedet att en ny simhall ska byggas vid Kortedalavallen. Men nu ändras planerna.

Äntligen: Ett steg närmare simhall i Kortedala

Anledningen är att ett bygge vid Kortedalavallen skulle ta mycket längre tid än beräknat.

– Förvaltningen föreslår en annan placering eftersom för den ursprungliga platsen behövs det tas fram en detaljplan och det tar lång tid, säger Ulrika Samuelsson, enhetschef, Idrotts och föreningsförvaltningen, utveckling & omvärldsbevakning.

Ishall ersätts med simhall

Det nya förslaget innebär istället att bygga simhallen där Isdala ishall står i dag.

– På den föreslagna placeringen kan vi söka bygglov direkt, vilket torde innebära att simhallen skulle kunna komma på plats tidigare, säger Ulrika Samuelsson.

För det finns samtidigt planer på att riva och ersätta Isdala som i dagsläget är i dåligt skick. Tanken är att en ny ishallen ska byggas i Kvibergs Park.

Klassiska Isdala ersätts av ny ishall i Kviberg

Inte klar till 2022

En annan fördel med tomten vid Isdala är att den är stor, vilket gör det möjligt att bygga ut simanläggningen med fler bassänger framöver, menar förvaltningen.

Initialt är den nya simhallen tänkt att innefatta en 25-metersbassäng, en undervisnings-/varmbassäng med höj- och sänkbar botten.

Med tanke på att simkunnigheten i området är låg ska det finnas ytterligare en undervisningsbassäng.

Men att simhallen kan stå klar redan 2022 som planerat är dock osäkert menar man på förvaltningen som tror mer på ett färdigställande år 2023.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Coronan knäckte Nefertiti – tvingas i konkurs

Klassiska jazzklubben har dragit publik sedan 1978. I mer än 40 år har jazzklubben Neferititi lockat sin publik med artister långt utanför landets gränser. Men nu har den tvingats i konkurs. "Coronan knäckte klubben", säger verksamhetschef Tomas...måndag 6/4 10:38

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57