Fotboll. Glenn Hysén ställer upp tillsammans med ett kändislag för att möte Älvsborgs FF då deras nya konstgräsplan invigs på lördag. Foto: Mostphotos/ Privat

Efterlängtat konstgräs ska ge klubben större spelrum

Påvelund har nu fått en ny konstgräsplan. I mars 2017 stod det klart att det skulle bli av, nu ett år och fem miljoner kronor senare är den på plats och redo att användas.

  • Publicerad 10:00, 3 jun 2018

– De senaste fem åren har ungdomslagen vuxit jättemycket, speciellt bland tjejerna vilket är kul. Så det här är väldigt behövligt för att vi ska kunna erbjuda fler träningstillfällen och en bättre träning, säger Magnus Götenfelt, ordförande i Älvsborg FF.

Klubben har länge jobbat för att få till en konstgräsplan på den allmänning intill Hagenskolan som de tidigare använt vid träningar. Efter ett starkt stöd från klubbens medlemmar och en positiv dialog med kommunen stod det, i mars förra året, klart att anläggandet av den nya planen kunde genomföras. Kostnaden för planen landade på fem miljoner kronor.

– För att kunna finansiera den gick vi ut till våra medlemmar och bad dem stötta vår föreningskassa med en summa eller sälja bingolotter. Kommunen har under hela processen varit väldigt positiva till den nya planen för på dagtid kommer även Hagenskolan kunna använda den, säger Magnus Götenfelt.

På lördag 9 juni kommer en invigning att hållas på planen. Då kommer man kunna se när ett mixat Älvsborg FF-lag möter ett kändislag bestående av profiler som Magnus Wislander, Louise Karlsson, Kennet Andersson, Glenn Hysén och Håkan Mild.

Den nya planen är även miljö vänlig då ett granulat av kokos och kork används istället för plast.

– Vi hoppas nu att den här planen kommer ge oss förutsättningarna att ta emot större barnkullar och att vi ska kunna ge dem träningar med högre kvalitet, avslutar Magnus Götenfelt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG