Nyetablering. Intresset för ett hundspa i Nya Hovås har visat sig vara stort. Foto: Mostphotos

Efterlysningen: Spa för fyrbenta

När Next step group frågade invånarna i Nya Hovås vad de saknar blev svaret: Ett hundspa. Nu söker man kandidater som vill delta i en hårresande audition.

  • Publicerad 15:00, 4 sep 2021

Man får göra behandlingar på en hund helt enkelt och presentera helhetskonceptet.

Kanske är det spatrenden i kombination med ett ökat intresse för hundägande som ligger bakom invånarnas önskemål: Ett hundspa.

Det blev enligt Next step group, som står bakom stadsutvecklingen i Nya Hovås, svaret på frågan om vad som fattas i det kommersiella utbudet.

Vad det handlar om är olika typer av hundvård och hundtrim som man vill samla under begreppet hundspa, menar David Fredriksson, uthyrnings- och etableringsansvarig Nya Hovås & The House.

– Jag tror det finns många hundägare i närområdet och runt omkring. Jag vet att flera hundägare sagt att de åker långt för just de här tjänsterna.

Nu vill man därför att kandidater som är intresserade av att etablera ett hundspa på orten ska skicka in en konceptbeskrivning.

– För oss gäller det därefter att utse den som har bäst koncept som kan hålla över tid, precis som vi gjorde när vi tog in två nya restauranger.

Forskaren om fenomenet Nya Hovås

Får visa behandlingar

De bästa kandidaterna kommer sedan att kallas till en audition som ska hållas i slutet av september.

– Upplägget är inte helt spikat, men man får göra behandlingar på en hund helt enkelt och presentera helhetskonceptet. Det handlar både om hur man behandlar hundarna, men även allt runt omkring, säger David Fredriksson.

Hundspat är tänkt att ligga längs Hovås Allé eller i någon av de kommande byggnaderna.

– Det beror på vad aktören behöver för typ av lokal.

Byggstart för 82 lägenheter i Nya Hovås

Vi är GBG

    Vi är GBG