Ehab fick jobb efter 10 dagar

Ehab Alboush är ingenjör och kom till Sverige från Syrien för tre år sedan. Förra året besökte han Opportunity Day och fick napp direkt.

  • Publicerad 05:30, 7 nov 2018

Långa köer slingrar sig längs montrarna på mässgolvet. Stämningen är både nervös och uppsluppen.

Opportunity Day anordnas för tredje året i rad på Posthotellet i centrala Göteborg. Ett 30-tal företag söker arbetskraft, runt 500 nyanlända söker jobb. Hotellet fungerar denna dag som en mötesplats för jobb och integration.

Vid en av montrarna står ingenjören Ehab Alboush, 28 år. Förra året var han en av dem som sökte jobb. Nu är han tillsvidareanställd och representerar sin nya arbetsplats.

– Jag vet hur det känns. Jag kom till Sverige för drygt tre år sedan. Efter SFI sökte jag flera jobb men jag fick aldrig något svar. Här behöver man inte knacka på några dörrar. Alla dörrar är öppna, säger han.

På Opportunity Day hamnade han vid Aros electronics monter.

– Jag var nervös. Tillslut sa jag ”Vad gör ni här”. De började skratta och berättade att de sökte personer att anställa. Jag berättade att jag sökte jobb. Det blev ett roligt första intryck. Jag lämnade mitt CV och fick gå på en intervju redan efter en halvtimme. Några dagar senare fick jag hälsa på företaget och ha en intervju till. Den 5 november var jag på Opportunity Day, den 15 november började jag jobba. Det personliga mötet var avgörande, säger Ehab Alboush.

Hur kändes det?

– Det var jätteroligt! Jag blev jätteglad. På ett sätt var det som att jag fick ett liv, ett annat liv.

Årets Opportunity Day har flera nyheter. Bland AI-roboten Tengai som möjliggör en fördomsfri rekrytering. Roboten identifierar endast kompetens och lägger ingen värdering exempelvis namn, ålder, ursprung eller kön.

Det enda kravet på de arbetssökande är att man ska ha tillstånd att jobba i Sverige. Som företag måste man ha lediga tjänster att erbjuda, och intresset för att få vara med har bara ökat.

– Första året satt vi i teamet och ringde över 500 företag för att få dom 25 jobbmatchföretagen. I år har vi ringt 1. Det är en mer positiv ton nu. Fler pratar om affärsnyttan med mångfald, säger Helena Lindahl, projektledare för Opportunity Day.

Varför kommer företagen normalt inte i kontakt med den här gruppen arbetssökande?

– Det finns flera skäl som vi får höra. Man har inte tid och är för bekväm för att hitta nya nätverk, man är rädd för det okända – fördomar, och man behöver se goda exempel för att orka engagera sig – ”whats in it for me?”. Som företag vill man se affärsnyttan.

Utöver jobbmatchning har Opportunity Day ett seminarieprogram dit företag är inbjudna för att få lära sig just detta. Till exempel att sannolikheten att göra ekonomisk vinning är 35 procent större för företag med högre etnisk mångfald.

– Vi vill väga upp den negativa bilden man får bland annat media. På seminariet har bland annat en kille som heter Omar Alshogre berättat att trauman också kan bli en drivkraft. Han kom till Sverige för tre år sedan efter tre år på Sednaya-fängelsen i Damaskus. Då vägde han 37 kilo. Nu är han trainee på Boston Consulting Group och pratar flytande svenska och engelska, säger Helena Lindahl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG