BYT. Nu kan den som vill byta sticklingar med andra i Jubileumsparken i Frihamnen Foto: Simon Haglund

Elefantöron i Jubileumsparken

Nu kan du förnya i köksfönstret efter ett besök i Jubileumsparken. Parken i Frihamnen har nämligen öppnat ett sticklingsbibliotek.

  • Publicerad 11:12, 5 sep 2018

– Jag hade växter hemma som fick en massa sticklingar, speciellt Elefantöra. Jag kunde inte behålla alla själv och då kom jag på idén om att skapa möjligheten att byta växter med varandra, säger Simon Haglund som är projektkoordinator i Jubileumsparken.

Bokbytarbåset i parken är nu inredd med växter, amplar och sticklingar; Elefantöra, Palettblad och Fikon. Populära växter, har det visat sig under den vecka som sticklingsbiblioteket nu har varit öppet.

– Hittills har fler växter tagits med hem än nya har tillkommit, säger Simon Haglund och skrattar. Så kan det kanske fungera i framtiden, men för att vi ska ha några sticklingar kvar är det ett krav nu att man byter en egen stickling mot en i biblioteket.

Sticklingsbiblioteket håller öppet fram till sista september. Då stänger Jubileumsparken den delen av parken för säsongen.

Under hösten och vintern håller parken bastun och saltpoolen öppen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG