Drogfynd. Elever hittade tramadol vid skolan. Foto: Mostphotos

Elever hittade gömda tabletter vid skolan

Polisen ser en kraftig ökning av läkemedlet Tramadol på narkotikamarknaden i Göteborg. I förra veckan hittade elever i Frölunda ett flertal tabletter gömda intill skolan.

  • Publicerad 14:53, 26 nov 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Elever på en skola i Frölunda har hittat en påse med ett 40-tal tramadoltabletter intill skolgården. Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel och är vanligt förekommande på narkotikamarknaden.

– Är det en skola som ligger nära kollektivtrafik eller ställen där man hanterar narkotika så händer det att skolgården eller området runt skolan blir ett gömställe för den här typen av preparat. Men ser man på staden i stort så göms det narkotika på många olika platser. Det kan vara vid parker, broar eller statyer, säger Mika Jörnelius, vid polisen syd i Göteborg.

Läs även: Femåring hittade knark utanför förskolan

Om ens barn har hittat eller tagit hem något som man misstänker är narkotika ska man kontakta polisen så de kan komma och hämta upp det.

– Vi undersöker det för att ta reda på vad det är för något och om det finns något man kan gå vidare på för att kunna se vem det tillhört, säger Mika Jörnelius.

Blickar man tillbaka tre år så gjordes cirka 3 000 tramadolbeslag i Göteborg, fram tills i år har det ökat till över 200 000 beslag.

– Det finns en uppenbar överproduktion av Tramadol i exempelvis Indien. Där går de inte att sälja för speciellt mycket men på marknaden i Sverige kan man få upp mot 15, 20 kronor per tablett, avslutar Mika Jörnelius.

Vi är GBG