Elever sätter färg på Biskopsgården

Inspirerad av teckningar som eleverna ritat ska konstnären Camilla Boström skapa en väggmålning. Muralen är en av totalt sex nytillskott till Göteborgs stadsmiljö.

  • Publicerad 11:07, 21 maj 2021

Temat hämtas från teckningarna som jag fått ta del av. Men sedan vill jag få in mitt eget konstnärskap i bilden.

Konstnären S Camilla E Boström. Foto: Lovisa Hansson

I måndags fick eleverna på Jättestensskolan testa på att måla graffiti på en kal vägg vid deras skolgård. Väggen skulle nämligen senare prydas av en väggmålning, en mural, signerad SCEB.

Bakom akronymen finns konstnären Camilla Boström som gjort stora målningar på Vallgatan, Ringön och på Linnéstadens bibliotek tidigare.

– Jag gav eleverna uppdraget att rita sitt favoritgosedjur eller djur, men också blommor, växter och mönster. Utifrån vad de ritat så har jag inspirerats till den målningen som jag ska göra sedan, berättar hon.

Totalt fick Camilla Boström in mellan 40-60 teckningar från eleverna. Motivet hon väljer att måla beskriver hon som ”snällt”.

– Temat hämtas från teckningarna som jag fått ta del av. Men sedan vill jag få in mitt eget konstnärskap i bilden. Det ska finnas en röd tråd tycker jag.

En av sex

Väggmålningen i Biskopsgården är en del av de totalt sex målningar som olika konstnärer ska skapa runt om i Göteborg. Bakom projektet står organisationen Artscape, som 2016 organiserade tio väggmålningar runt om i staden.

Muralerna som skapas under försommaren ska stå klara 4 juni – i tid till Göteborgs 400-årsjubileum.

Fick testa på graffiti

Innan Camilla Boström satte igång med sin process var det eleverna som skulle testa. Ett 60-tal köade under eftermiddagen för att få börja spreja med de klara färgerna.

Och väggen fylldes snabbt av färgsprakande figurer, smileygubbar, budskap och flaggor.

Här skapas de nya muralerna:

• Stigbergstorget, Bangatan 6.

• Skanstorget 7.

• Valhalla IP.

• Elite Park Avenue.

• Jättestensskolan.

• Landvetter, en vägg mitt emot ankomsthallen.

• Tillsammans med unga skapar Artscape även skulpturer som ska placeras på Milleniumplatsen.

Muralerna och konstverken ska stå klara 4 juni i tid till Göteborgs födelsedagsfirande.

Visa merVisa mindre

Unga på Jättestensskolan i Kyrkbyn fick vara med och testa grafitti. Sedan ska en konstnär från Artscape måla över och skapa en mural på väggen. Foto: Direktpress

Vi är GBG