Elvis och buggare gästade Glöstorpshöjden: "Uppskattat"

Efter en lång period av restriktioner kunde personalen på Glöstorpshöjdens vård- och omsorgsboende ordna ett coronasäkert sommarfirande för boende förra veckan. "Alla var så glada, det var väldigt uppskattat" berättar Cecilia Hedlund, undersköterska.

  • Publicerad 14:00, 27 jun 2021

Det var en helt fantastisk kväll som var väldigt uppskattad av våra hyresgäster.

Cecilia Hedlund, undersköterska, berättat att det var personalen på Glöstorpshöjden som planerat och arrangerat festen. Foto: Privat

Med jubel och hejjarop välkomnades Elvis av de boende på Glöstorpshöjdens vård- och omsorgsboende i Tuve. Tillsammans med dansarna från Buggskolan stod han för underhållningen under boendets sommarfest.

– Vi har en hyresgäst som är väldigt förtjust i Elvis. Han fick en puss på kinden av henne, berättar Cecilia Hedlund, undersköterska.

Bakom Elvis-utstyrseln fanns vaktmästare Jan Gullström. Cecilia Hedlund berättar att det var personalen som stod bakom arrangemanget. Syftet var att göra något lite extra för de boende.

– Det var en helt fantastisk kväll som var väldigt uppskattad av våra hyresgäster, säger hon.

Under kvällen visades även veteranbilar upp och de boende åt grillat i boendets partypyntade trädgård.

Svår tid i backspegeln

Glöstorpshöjden består av tre enheter som speciellt riktar sig till boende med demens. En enhet är till för boende med somatiska sjukdomar.

Under coronapandemin har de boende påverkats mycket av restriktionerna berättar Cecilia Hedlund.

– Den första tiden var jobbigast, när inte anhöriga kunde komma och hälsa på. Men sedan när vi kunde ha bokade besök inne på deras rum och i trädgården på olika sidor av plexiglas blev det bättre, säger Cecilia Hedlund.

"Ser de boende"

Tidigare har Glöstorpshöjden ha mindre konserter och liknande arrangemang, men förra veckan var det första gången sedan pandemins intåg som personalen kunde ordna något lite större för sina boende.

– Glöstorpshöjden som boende är fantastiskt tycker jag, hur man ser de boende och deras behov, säger Cecilia Hedlund.

Vi är GBG